Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
10 Jan 2019

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10

 

Era anul 1977. Împreună cu alte două familii de misionari și cu prieteni din Kenya, am mers într-o excursie safari care includea și o călătorie cu barca pe râul Victoria Nile, în nord-vestul Ugandei. Parcul Național Murchison Falls, numit și Parcul Național Kabalega Falls, este cel mai are parc din Uganda. Era o zi perfectă pentru o croazieră. Peisajul era încântător. Crocodilii stăteau pe malul râului la soare. Apropiindu-ne mai mult cu barca de mal, unele din aceste creaturi uimitoare au intrat în apă, ochii lor urmărindu-ne fiecare mișcare în timp ce ceilalți au rămas la soare, cu gurile lor uriașe deschise pentru a se răcori, în timp ce păsările le curățau dinții.

Hipopotamii care leneveau în apropiere au pornit în fugă spre locurile mai întunecoase și noroioase ale Nilului, intrând cu totul în apă și, din cauza greutății lor, au făcut valuri mari care au legănat barca noastră mică. De cealaltă parte a râului, un bivol indian singuratic stătea și ne privea.

Dintr-odată motorul bărcii noastre a făcut niște zgomote ciudate și apoi... liniște. Căpitanul a încercat să pornească din nou motorul, dar în zadar. Așa că
iată-ne acolo, duși de curent în aval printre creaturile uriașe ale râului.

Apoi, într-o încercare eroică, căpitanul a direcționat barca înspre o zonă mai puțin adâncă a râului. În ciuda pericolului din jur, s-a aventurat la țărm și a alergat după ajutor. Ni s-a părut că a durat o veșnicie, dar în cele din urmă s-a întors și a reparat motorul. După aceea am pornit să vedem cascada Murchison.

Cascada s-a dovedit a fi o etalare uimitoare a puterii. Chiar în vârful cascadei, un râu de cincizeci de metri își croia drum cu o forță uimitoare printr-o gaură de șase pe șapte metri în piatră, revărsându-se apoi în bazinul de dedesubt. De acolo își continua drumul, tăind în două savana africană în drumul său spre Marea Mediterană.

Din această experiență am învățat că, în viața mea de creștin, Căpitanul bărcii mele nu mă va lăsa niciodată să fiu luat de curent, neajutorată, printre „creaturile” uriașe ale acestei lumi nesigure și ale viitorului. El nu mă va abandona pericolelor de la mal, care așteaptă să mă distrugă.

Evelyn Porteza-Tabingo


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon