Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
01 Jan 2019

Alegeți astăzi cui vreți să slujiți... Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.  Iosua 24:15

 

În urmă cu mulți ani mi-am dorit să am o rochie de mătase, dar nu aveam bani pentru un material atât de scump. Mult mai târziu am cumpărat un material moale, lucios, de culoare gri-argintiu, pentru frumoasa rochie pe care am purtat-o la nunta mea. O simțeam ca o a doua piele pe trupul meu – elegantă, ușoară și atât de frumoasă! Aceasta era o rochie doar pentru ocazii speciale, așa că am purtat-o foarte rar și am spălat-o doar o dată sau de două ori. Într-o zi, după ce am hotărât să o port la sărbătoarea nunții unui prieten foarte apropiat, am luat rochia de mătase din dulap pentru a o îmbrăca. Dar nu am putut să îi închid fermoarul. Mi-am ținut răsuflarea, mi-am tras burta și l-am lăsat pe soțul meu să se lupte cu fermoarul. Nu mai arăta bine pe mine, așa că a trebuit să îmi iau rămas-bun de la ea. Rochia nu își schimbase mărimea, dar eu da. A fost foarte dureros să renunț la ea – un final trist pentru povestea mea cu rochia de mătase.

Dar același lucru se întâmplă și în alte situații, nu-i așa? O masă pe care o păstrăm doar pentru ocazii speciale. O carte suvenir care nu este citită niciodată. O vizită pe care o amânăm până este prea târziu. Sau suferim pentru lucruri din trecut, ne este teamă de viitor, dar uităm să trăim pentru prezent și să ne bucurăm de el. Ceea ce am pus deoparte, în timp, își poate pierde valoarea. Așa că, la începutul acestui an nou, trebuie să ne gândim la cuvântul acum.

Acum este vremea potrivită.” Israeliții trebuiau să hotărască dacă să se întoarcă la ceea ce cunoșteau deja și ce nu era pe placul lor sau să meargă înainte spre necunoscut. Trebuiau să hotărască acum.

În Ioan 12:3-9, citim povestea Mariei Magdalena, care în trecut se simțise murdară, abuzată, respinsă și nevrednică. Dar a făcut ceea ce îi spusese în acel moment inima ei să facă, sub influența Duhului Sfânt – să ungă picioarele lui Isus cu untdelemn scump. Deși a fost criticată de oameni, ea i-a oferit la momentul acela darul ei lui Isus. Atunci era timpul ei – și de asemenea era și timpul Lui să îi redea valoarea dată ei de Dumnezeu.

Noi, femeile, putem face lucruri pe care bărbații nu le pot face, iar bărbații pot face lucruri pe care nu le pot face femeile. Să recunoaștem adevărata noastră valoare dată de Dumnezeu și să facem ce ne cere El să facem. Să ne schimbăm obiceiurile acum. Să nu mai așteptăm până când nu ne mai vine rochia sau până când este prea târziu pentru a mai face acea vizită. Să nu așteptăm până când căsnicia noastră se destramă. Să nu așteptăm până ajungem să uităm ce ne plăcea – sau până ne-am pierdut pe noi înșine. Să fim sare și lumină! Să ne amintim trecutul și să ne numărăm binecuvântările prezente. Să fim curajoase. Acum!

Denise Hochstrasser


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon