Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
02 Feb 2019

Atunci lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta va încolți repede. Isaia 58:8

 

Recent am urmărit un video filmat la închisoarea femeilor, prezentând viața de zi cu zi a femeilor care au comis crime și au fost închise – unele pe viață – ca pedeapsă pentru faptele lor. Filmul descria singurătatea, disperarea și deznădejdea traiului lor. Multe au simțit că Dumnezeu le-a abandonat. Filmul prezenta în detaliu anii lor de formare în încercarea de a afla cum au ajuns în închisoare.

Consilierii creștini profesioniști s-au oferit voluntari să lucreze cu prizonierele. Pentru începerea procesului de vindecare, consilierii le-au cerut prizonierelor să scrie despre trecutul lor, despre legăturile lor familiale și cum au ajuns în acest punct în viața lor. Apoi și-au împărtășit poveștile lor cu lacrimi. În acest proces, femeile au experimentat curând risipirea haosului lor interior.

Treptat, ele au descoperit că mintea umană, cu amintirile negative blocate înăuntru, poate deveni cea mai rea închisoare dintre toate. Faptul că au scris despre amintirile lor negative din trecut a fost cheia pentru eliberarea minții deţinutelor. Faptul că și-au împărtășit poveștile le-a adus uşurare, simțindu-se eliberate de întâmplările negative din trecutul lor. Astfel, ele au învățat că, dacă permit amintirilor negative să le controleze, acestea le vor încătușa. Aceste amintiri contribuiau negativ la vindecarea lor. Regretele, vina și dacă-urile lor ar fi pretins toată atenția și chiar sufletele lor. În procesul de scriere și de împărtășire, deținutele au realizat curând faptul că puteau să aleagă să își petreacă sau nu restul zilelor privind înapoi, lamentându-se și întrebând de ce.

Consilierii creștini le-au ajutat pe aceste femei distruse să evalueze ce le-a mai rămas. Ei le-au ajutat să meargă înainte concentrându-se pe punctele forte nou-descoperite și pe darurile latente scoase la suprafață. Ca rezultat, femeile au ajuns să creadă că erau puternice și că aveau valoare. Și-au dat seama că Dumnezeu chiar le iubea, dorea să le ierte și să le susțină. Apoi au avut parte de educație și instruire în închisoare, oferindu-li-se șansa de a avea responsabilități în închisoare. Deși încă erau închise, viețile lor au fost schimbate în bine, iar procesul de vindecare a început.

Ce amintiri din trecutul tău Îi poți împărtăși lui Dumnezeu pentru a avea parte de vindecare?

Peggy Miles Snow


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon