Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
07 Feb 2019

Și Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfățișarea și înălțimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă.”  1 Samuel 16:7

 

Recent am trimis un e-mail unei prietene care mi-a spus că nu l-a primit. E-mailul arăta „Trimis”, așa că ea și-a verificat din nou inboxul. Mesajul pe care i l-am trimis a fost mutat în folderul de mesaje spam. Am râs și i-am zis: „Nu sunt un mesaj spam!” În mediul tehnologic de astăzi, nimeni nu dorește spam. În caz că nu știai, spamul este un e-mail nedorit, nesolicitat. Știi, acele mesaje pe care nu le vrei și de care nu ai nevoie, care probabil au numele asemănător cu cel care a trimis mesajul, dar nimic altceva nu se potrivește. Mesajele spam sunt frustrante și enervante.

Totuși, permitem mesajele spam în viețile noastre când ascultăm de toate „vocile” din jurul nostru, care decid cine sau ce suntem și ce putem deveni! Ca femei, adesea ascultăm de „vocile” care ne spun următoarele patru minciuni despre noi.

1. Valoarea noastră depinde de felul cum ne văd alții și de realizările noastre. Nu este adevărat. În afară de asta, dacă trăim făcându-i pe alții să ne iubească, le dăm permisiunea să ne evalueze după ceea ce facem noi. Le dăm oamenilor puterea să determine valoarea noastră.

2. Ar trebui să ne simțim rușinate de trecutul nostru. Absolut fals! Trebuie să Îl credem pe Dumnezeu când spune: „Eu îți șterg fărădelegile și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale!” (Citește 1 Ioan 1:9 și Isaia 43:25).

3. Valoarea noastră depinde de înfățișarea noastră. Ce trist este că investim în mitul frumuseții, crezând că înfățișarea noastră este pe primul loc și că asta ne va aduce simpatie și aprobare din partea altora!

4. Trebuie să impunem standarde înalte pentru noi înșine, chiar dacă sunt nerealiste. Totuși, făcând astfel, ne predispunem la stres excesiv și eșec. Prin urmare, trebuie să ne schimbăm gândirea pentru a nu mai fi atât de dure cu noi înșine. Trebuie să ne umilim ca să acceptăm harul lui Dumnezeu și să ne oferim har nouă când nu „ținem pasul”. Începeți să observați toate mesajele spam pe care le primiți mereu de peste tot – inclusiv pe acelea care vi le-ați trimis singure!

Cere-I lui Dumnezeu să te ajute să identifici mesajele spam. El te poate ajuta să le „ștergi”, doar dacă tu ceri asta.

Wilma Kirk Lee


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon