Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
05 Feb 2019

Da, El te scapă de lațul vânătorului... El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!  Psalmii 91:3,4

 

Casa noastră, aflată în zonele muntoase din Tennessee, a fost construită pe un spațiu îngust de beton de la subsol, înalt de aproximativ jumătate de metru într-o parte și un metru și jumătate în cealaltă parte. Partea mai înaltă are o ușă, astfel încât să poți merge sub casă. Spațiul îngust găzduiește de asemenea conducte de aer condiționat, electricitate și de lumină. Îl putem folosi ca un loc sigur în timpul furtunilor.

Într-o zi foarte ploioasă, meteorologul de la televizor a spus că în zona noastră sunt șanse să fie tornade. Am început să facem planuri ca să mergem la subsol... doar în caz de urgență. Eu și nepotul meu am luat scaunele pliabile, o lanternă și un semnalizator. Le-am pus la subsol când ploaia s-a mai oprit. Am adus de asemenea lucrurile de afară ca să nu fie luate de furtună. Am luat o sticlă cu apă, căni, saci de dormit și cușca câinelui. Și pe acestea le-am pus la subsol. În timp ce așteptam să vedem ce va face vremea, noi continuam să lucrăm prin casă. Era vineri, iar eu trebuia să termin de gătit mâncarea pentru Sabat și să fac curățenie în casă.

Cu jumătate de oră înainte de apusul soarelui, sora mea m-a sunat să îmi spună că o tornadă se îndrepta spre noi. I-am chemat repede pe cei doi câini și am intrat la subsol. Ne-am rugat ca Domnul să ne ocrotească pe noi și pe vecinii noștri... și am așteptat mai mult timp. Zgomotul vântului a devenit mai puternic pentru câteva secunde, apoi s-a oprit.

Soțul meu a fost primul care a pășit afară să vadă dacă a fost vreo pagubă. Era deja întuneric, dar totul părea în regulă. Casa și garajul nostru păreau să nu fie afectate. I-am mulțumit Domnului pentru că ne-a păzit, iar apoi am intrat în casă pentru a ne pregăti de culcare.

Sâmbătă dimineața, când ne-am pregătit pentru biserică, ne-am uitat la casa vecinului nostru, care era la aproximativ cinci sute de metri distanță mai jos de noi. Am văzut că majoritatea lucrurilor au dispărut! Câmpul era acoperit cu resturi. Am mers până acolo să vedem dacă putem fi de ajutor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Prietenii și familia erau deja acolo să estimeze pagubele și să salveze ceea ce puteau.

Ce Tată minunat avem, care a protejat viețile celor din vecinătatea noastră în acea zi!

Celia Mejia Cruz


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon