Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
31 Jan 2019

Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui. O zi istorisește alteia acest lucru, o noapte dă de știre alteia despre el. Și aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit: dar răsunetul lor străbate tot pământul și glasul lor merge până la marginile lumii. Psalmii 19:1-4

 

Am crescut la o fermă de pe coasta de est. Locuința noastră era la doar trei sute de metri de ocean – care ne înconjura din trei părți. Uneori, în timpul iernii, rămâneam înzăpeziți cu săptămânile, așteptând ca plugul să curețe drumul. Iarna, eu și fratele meu, așteptam furtunile de zăpadă ca să ne putem urca în vârful brazilor, pentru ca apoi să alunecăm pe ramuri în grămezile pufoase de zăpadă. Săpam fortărețe în zăpada de doi sau trei metri de pe marginea drumului. Seara, mergeam pe urmele pașilor dintre grămezile de zăpadă care porneau de la casă până la hambar, unde eram întâmpinați călduros de animale, în mod special de pisicile care se jucau pe grinzi și în grămezile cu fân. Vara ne jucam de-a v-ați ascunselea în câmpurile cu iarba înaltă, stăteam la soare și ghiceam forma norilor și urmăream cum furnicile duceau greutăți de trei ori mai mari decât ele reginei lor. Mergeam cu bicicletele noastre murdare la plajă, unde ne construiam castele și fortărețe și ne jucam cu peștii și creaturile mării în bazinele formate în urma valurilor. Era plaja noastră privată, paradisul nostru, nu aveam nicio grijă în lume, jucându-ne și cutreierând stâncile, plajele și pădurile din apropierea casei.

Uneori îmi doresc să mă pot întoarce la simplitatea, puritatea și pacea acelor zile. Acum viața este așa de încărcată: facturi de plătit, treburi de rezolvat, responsabilități de îndeplinit. Știrile sunt depresive. A avea sănătate este cu adevărat o binecuvântare și uneori nu știu dacă mă întorc sau plec.

Ce s-a schimbat? Nu câmpiile, norii, oceanul, mușuroaiele de furnici sau fulgii de zăpadă. Nu natura lui Dumnezeu sau simplitatea Lui s-a schimbat – mai degrabă prioritățile mele. Am ajuns să mă îngrijorez de probleme cu care se confruntă cei mari și am pierdut ceea ce văd și experimentează copiii: marele teren de joacă al lui Dumnezeu și capacitatea de a mă bucura de dragostea Lui împreună cu cei dragi mie. Poate că nu voi putea să mă mai joc tot timpul, dar, dacă îmi iau timp, încă pot vedea forme în nori și fluturi pe stratul de flori. Și, dacă mi-aș dori cu adevărat, probabil că aș putea construi o fortăreață din zăpadă.

Ia-ți timp astăzi să te bucuri de ceea ce banii nu pot cumpăra și sărăcia nu îți poate lua – marele teren de joacă al lui Dumnezeu.

Naomi Striemer


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon