Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
09 Feb 2019

Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.  Proverbele 3:5,6

 

Zâmbesc în această dimineață când mă gândesc la o întâmplare anume care a avut loc cu ceva timp în urmă. Era momentul examenelor la o universitate din Caraibe de Nord, când o tânără domnișoară s-a apropiat de mine cu ochii în lacrimi. Ea a spus: „Doamna pedagog, am varicelă. Vă vine să credeţi? Este timpul examenelor și, dacă le ratez, voi rămâne cu mult în urmă. Nu voi putea să graduez la timp.” Cunoscând starea și limitele ei financiare, am început imediat să caut o alternativă pentru ea. Eforturile mele au eșuat şi nu știam ce să mai fac. Am fost la apartamentul meu, m-am gândit la situație și am făcut cercetări suplimentare cu privire la procesul de examinare. Apoi m-am întors înapoi la studenta îngrijorată.

„Nu vrei ca deocamdată să stai la mine în sufragerie?” i-am sugerat. „Profesorii examinatori au spus că îți permit să dai examenele în particular.”

„O, doamna pedagog Cain, ar fi minunat!” a spus ea.

Am avut grijă de ea și i-am oferit o dragoste de mamă și de soră tot timpul cât a fost bolnavă, în timp ce își dădea examenele. În cele câteva zile în care am avut grijă de acea tânără, pe lângă celelalte responsabilități ca pedagog în campus, s-a format între noi o legătură care nu putea fi ruptă, deși cu posibilitatea să nu ne mai revedem vreodată pe acest pământ, în timp ce viețile noastre ne-au condus în direcții opuse de atunci.

Când întindem cuiva o mână în situații grele, cum ar fi boala, suferința și moartea, avem ocazia să creăm o relaţie specială cu acesta. Probabil că noi nu luăm în considerare un simplu gest de ajutor cu intenţia de a lega o relaţie. Dar deseori se întâmplă acest lucru și cei pe care i-am ajutat probabil că ne vor fi alături când vom avea nevoie de ajutorul lor. Îmi place să cred că trăim într-o lume în care oamenii nu doar au nevoie de ajutorul altora, dar și sunt dispuși să ajute la rândul lor. Îmi place să cred, într-un fel, că atunci când îi ajutăm pe alții ne ajutăm pe noi. Rugăciunea zilnică pentru călăuzirea lui Dumnezeu ne va conduce în mod sigur în luarea deciziilor corecte când vine vorba de ajutorarea altora.

Din experiența mea cu acea tânără care suferea de varicelă, știu că „legăturile în timpul suferinței” pot fi o binecuvântare pentru toți cei care întind o mână de ajutor plină de iubire.

Elizabeth Ida Cain


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon