Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
06 Jan 2019

Iată, Eu fac toate lucrurile noi. Apocalipsa 21:5

 

Am o listă cu toate lucrurile minunate pe care aștept cu nerăbdare să le văd în cer, însă păianjenii nu sunt incluși pe acea listă. Știu că sunt oameni fascinați de păianjeni și de binele pe care îl fac aceștia. Fiecare păianjen consumă aproximativ două mii de insecte pe an și îi aplaud pentru partea pe care o au în a opri acești gândaci să preia controlul asupra lumii. Nu mă deranjează dacă aceste arahnide viețuiesc în curtea casei. Doar că nu îmi place să își instaleze cuibul la mine în casă.

În ciuda aversiunii mele față de păianjeni, trebuie să recunosc că Dumnezeu are un scop special pentru ei, așa cum are pentru toate creaturile Sale. Privindu-i am învățat un lucru care m-a ajutat să trec prin momentele grele – momente când îmi venea să renunț.

Dacă ai văzut vreodată un păianjen construindu-și pânza, cu siguranță că ai observat perseverența de care are nevoie. Dă formă acelei opere arhitecturale de parcă însuși viața lui depinde de ea – și chiar depinde. Fără pânză nu va avea ce să mănânce. Cu precizie și răbdare, acea creatură mică își vede de treabă până când își duce munca la bun sfârșit.

Dacă o furtună puternică îi distruge pânza, păianjenul așteaptă să treacă furtuna. Apoi, indiferent cât de obosit este, începe să o construiască din nou.

La fel ca majoritatea oamenilor, și eu am avut furtuni în viața mea. Când sunt scurte, ca furtunile cu fulgere, fac tot ce pot mai bine pentru a-mi reorganiza ziua. Dar când furtunile sunt asemenea unui uragan, îmi dau toate planurile peste cap, toate năzuințele și toate visele. În acele momente îmi amintesc de umilul păianjen, care așteaptă să treacă furtuna pentru a putea începe să ţeasă o nouă pânză.

Este tentant să crezi că păianjenul poate să înceapă o nouă pânză, dar este puțin mai complicat ca eu să încep din nou. Poate este adevărat. Diferența este că păianjenul nu renunță. Nu se dă bătut până nu are o pânză nouă.

Ai avut furtuni în viața ta recent? Indiferent de pagubele lăsate în urmă, Dumnezeu nu vrea ca tu să renunți. El este întotdeauna aproape. Dar El este aproape de noi în special în timpul furtunilor din viața noastră.

Dacă Domnul poate ajuta umilul păianjen, dându-i putere și motivație să înceapă din nou după ce a pierdut totul, imaginează-ți ce lucruri minunate poate să facă El pentru tine și pentru mine atunci când criza ne copleșește asemenea unui potop. Tot ce trebuie să facem este să cerem.

Marcia Mollenkopf


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon