Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
29 Jan 2019

Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Proverbele 3:5

 

Inima mi se frânge ori de câte ori cineva în care am încredere îmi trădează încrederea. Se întâmplă foarte des – mai ales la locul de muncă, unde onestitatea și transparența lipsesc uneori din interacțiunile mele cu diverse entități. Cred că face parte din a fi administrator. Oamenii tind să uite că și eu sunt om. În absența mea sunt rostite cuvinte care subminează încrederea în munca mea și promovează un spirit de discordie. Dar mai rele sunt cuvintele frumoase rostite în prezența mea de aceleași persoane care nu au motive curate. Asta îmi frânge inima și produce confuzie, deoarece eu am tendința să îi cred pe oameni pe cuvânt.

Într-o dimineață, mergând cu mașina la lucru, eram profund rănită și mă plângeam de faptul că eram atât de nesigură în cine pot avea încredere, în afară de membrii apropiați ai familiei. Stăteam pe nisip mișcător și mă simțeam pierdută și vulnerabilă. Apoi Duhul Domnului a început să îmi vorbească. Dintr-odată mi-a venit un gând: Cum ar fi dacă nu m-aș încrede în nimeni altcineva decât în Dumnezeu? Ar fi o nebunie! Am stat și am gândit puțin. Același gând zăbovea în mintea mea. Cum ar fi dacă nu m-aș încrede în nimeni, dar totuși mi-aș lua angajamentul să îi iubesc pe toți, indiferent ce ar fi? Cum ar fi dacă m-aș încrede în Dumnezeu să mă păzească și să Îl las pe El să facă același lucru pentru ceilalți?

Știind că Dumnezeu poate să schimbe inima bărbaților și femeilor, și o va face, m-a ajutat să fiu liberă doar să îi iubesc, așa cum mă rog ca și ei să mă iubească dacă îi voi trăda.

Biblia este plină de persoane despre care se spune că s-au încrezut în carele și caii lor, dar au dat greș (Psalmii 20:7). Unii s-au încrezut în ei înșiși. Alții s-au încrezut în alți zei, în puteri sau în bogății. Și toți au eșuat. Dar dragostea lui Dumnezeu nu dă greș niciodată. Nu e surprinzător că porunca să Îl iubești pe Dumnezeu este cea mai mare dintre porunci și cea despre iubirea aproapelui vine imediat după aceasta.

Mergând spre serviciu în acea dimineață, inima mea s-a liniștit și s-a odihnit în îndemnul stăruitor de a mă încrede în Dumnezeu mai presus de orice altceva și de a-i iubi pe semeni. Atunci am primit o reasigurare și eram pregătită să fac față sarcinilor zilei știind că Dumnezeu este la cârmă. Mă pot încrede în Dumnezeu să îmi dea o inimă curată, cu motive dezinteresate, și harul de a-i iubi pe semenii mei. Pot accepta oamenii care îmi zâmbesc pe față – și mă batjocoresc pe la spate – fără a fi dezamăgită. De ce? Pentru că mi-am pus toată încrederea în Dumnezeu.

Dar tu? Care este lucrul care îți frânge inima? De ce nu te încrezi în Dumnezeu să rezolve această problemă?

Rose Joseph Thomas


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon