Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
03 Feb 2019

Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea.  Romani 5:3,4

 

După ce am zburat de mai bine de cincisprezece ani, am învățat că turbulențele sunt frecvente în aer, neașteptate și adesea înspăimântătoare.

Când am plecat din Johannesburg spre Mauritius, vremea era perfectă. I-am mulțumit Domnului pentru vremea frumoasă în timp ce avionul decola. După două ore am văzut niște nori întunecați afară. Cu toate că pilotul nu a spus nimic, ne confruntam cu un ciclon. Avionul a început să piardă altitudine cu turbulențe mari. Într-o situație ca aceasta, nu poți face altceva decât să te rogi și să crezi că Dumnezeu este la cârmă. M-am rugat să aterizăm în siguranță, m-am rugat pentru viața mea și pentru puterea de a rezista în timpul acelor minute lungi din timpul zborului, minute care păreau o veșnicie. Toți pasagerii erau tăcuți. Timpul a trecut. Apoi s-a auzit vocea pilotului: „Pregătiți-vă pentru aterizare.” Eram în siguranță!

Viața este plină de diverse furtuni. În mijlocul acelor furtuni, tindem să răspundem ca și cum Dumnezeu ar fi fost prins pe nepregătite. Nu putem explica de ce bolile în fază terminală afectează oameni credincioși. Suferința din urma unei căsnicii destrămate sau durerea copleșitoare a unui fiu risipitor ne face să ne îndoim de providența, planul și scopul lui Dumnezeu. Frica unei ruine financiare ne paralizează. Dumnezeu înțelege. De ce? Pentru că ne cunoaște (Psalmii 139). De asemenea, El folosește furtunile și încercările în viața noastră ca instrumente de rafinare, ca să dezvolte în noi răbdarea. Cuvântul răbdare provine din două cuvinte grecești, iar atunci când sunt puse împreună oferă înțelesul de „a rămâne sub”. Este capacitatea de a sta sub greutate, a rămâne în circumstanțe fără a fugi sau a căuta o cale mai ușoară de scăpare. Dumnezeu ne poate ajuta în dezvoltarea răbdării prin credință. „Stai liniștită, Eu sunt Dumnezeu. Ai încredere.”

Când am aterizat noaptea în Port Louis în mijlocul unei ploi torențiale, am învățat din nou o lecție minunată: Dumnezeu este mai puternic decât furtunile. Nu contează ce furtună se dezlănțuie astăzi în viața noastră – locul unde tu te afli nu Îl surprinde pe Dumnezeu. Cerul nu este în panică. Ține-ți privirea îndreptată spre El și cu coada ochiului spre apele învolburate. Încrede-te în călăuzirea Lui, iar El va suplini toate nevoile tale pentru a sta neclintită în timpul furtunii. Să nu îți fie frică. Furtunile nu țin la nesfârșit. Ele trec și în curând vei ateriza în siguranță. Ai încredere. Rezistă. Dumnezeu este cu tine astăzi și întotdeauna.

Raquel Queiroz da Costa Arrais


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon