Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
08 Jan 2019

Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

 

Aveam planuri. Trebuia să termin liceul într-un timp anume. Apoi îmi doream să călătoresc în Europa, ca o răsplată pentru toată munca și sacrificiile făcute ca să termin cu bine școala. Într-un final, aveam să îmi caut slujba de vis. Totul mergea conform planului... până la un punct. Tot mai multe întreruperi interveneau una după alta. Inima mea era frântă. Nu am mai putut să îmi termin programul de studii în ritmul anticipat de mine. Nu mai puteam să termin la data la care le-am spus prietenilor și familiei că voi termina. Nici măcar nu mai eram sigură care era slujba de vis pe care mi-o doream.

Biblia ne relatează momente din viața oamenilor când fără îndoială că și ei au simțit „întreruperile”. Totuși, foarte adesea, în aceste momente aparente de întrerupere, Dumnezeu avea ceva în plan – ceva măreț! Să îl luăm de exemplu pe Simon Petru. El își făcea treaba – spăla plasa după ce s-a întors de la pescuit. Apoi vine Isus: „Depărteaz-o la adânc și aruncați-vă mrejele pentru pescuire” (Luca 5:4). Petru lucrase toată noaptea și nu prinsese nimic. Totuși, a ascultat de porunca lui Isus și a prins o așa mulțime de pești că începeau să li se rupă mrejele! Apoi Isus i-a prezentat ceea ce era doar începutul vieții lui Petru de atunci încolo: „Nu te teme; de acum încolo vei fi pescar de oameni” (versetul 10).

Întreab-o pe femeia de la fântână (Ioan 4) despre întreruperea pe care a avut-o. Ea își făcea lucrul ei obișnuit, scotea apă. Dar acolo stătea Isus – un iudeu care îi cerea unui samaritean apă. A început o discuție între ei. Ea și-a lăsat vasul de apă acolo și s-a întors în cetate spunând: „Veniți de vedeți un om... nu cumva este acesta Hristosul?” (Ioan 4:29).

Dumnezeu Se arată în îndatoririle noastre lumești, pline cu adrenalină, prin întreruperi divine care schimbă cursul vieții noastre în mod semnificativ – și pentru totdeauna. Aceste întreruperi pot lua forma unei întârzieri majore sau a unei convingeri tăcute. În astfel de momente, oricât de grele ar părea, trebuie doar să avem încredere și să ascultăm, știind că Dumnezeu are ceva în plan! El are gânduri de pace, și nu de nenorocire.

Să fim deschiși să acceptăm aceste întreruperi divine, momente în care Dumnezeu încearcă să ne facă să prosperăm (în mod individual, pe fiecare) și de asemenea să ne folosească pentru înaintarea Împărăției Sale.

Stacey A. Nicely


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon