Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
30 Dec 2018

Uitând ce este în urma mea și aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Filipeni 3:13,14

 

Ca asistentă specializată în sănătate publică și ocupațională, lucrând în cadrul unei corporații internaționale, sunt provocată ca în fiecare an să îmi stabilesc ținte de îmbunătățire profesională. Dacă nu ți-ai stabilit un obiectiv, nu vei știi când ai realizat ceva. Fără o direcție, o destinație, o țintă, cum poți alege un drum, cum poți demara pe un curs pentru a ajunge undeva?

Așa cum ne stabilim obiective în viața profesională, trebuie să ne stabilim ținte și în viața spirituală și de misiune. Isus ne-a oferit o declarație de misiune: „Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19). Când ne stabilim obiective la serviciu, acestea trebuie să fie obiective SMART (acronim în limba engleză – n.tr.) și trebuie să conțină cel puțin un element care să ne încerce din greu puterile. Un obiectiv SMART are următoarele calități: Specific, Măsurabil, Accesibil, Realist și să conțină factorul Timp.

Specific – În stabilirea unui obiectiv, trebuie să răspundem la șase întrebări: cine (este implicat), ce (vreau să realizez), unde (voi realiza ceea ce îmi doresc), când (plănuiesc să îmi ating obiectivul), care (sunt constrângerile pe care trebuie să le iau în considerare) și de ce (fac ceea ce fac). O țintă generală ar putea fi: „Vreau să câștig suflete pentru Hristos.” Dar o țintă specifică, precisă (înglobând cele șase întrebări) ar putea suna așa: „Grupa mea de studiu biblic de la biserică va trimite prin poștă pliante în toată zona Colbert County, până la 30 august, pentru a trezi interes în vederea campaniei evanghelistice a bisericii noastre de anul viitor.”

Măsurabil – Cuantifică progresul făcut pe măsură ce te apropii de țintă și de datele-limită. Bucură-te de realizările făcute în anumite momente-cheie.

Accesibil – Găsește căi de a atinge obiectivele, caută ocazii de a te apropia cât mai mult de țintă. Te vei dezvolta în așa fel încât să poți urmări obiectivul propus.

Realist – Faptul de a acționa în vederea țintei, cu dragoste, poate face și cel mai greu lucru să pară ușor.

Factorul Timp – Stabilește un cadru temporal pentru obiectivul propus, fiindcă altfel nu va exista senzația de urgență.

Urmărești știrile și crezi că Isus va veni curând? Dacă vrei să faci ceva pentru a câștiga suflete pentru Hristos înainte ca ușa harului să se închidă, atunci e nevoie să-ți pui o țintă în domeniul misiunii personale. Poate că hotărârile tale de la începutul anului vor avea ca rezultat mântuirea unor suflete.

Sandi B. Cook


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon