Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
28 Jan 2019

Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos. Filipeni 4:19

 

Mașina noastră Chrysler Town and Country Stow and Go, din 2005, strânsese mulți kilometri la bord. Știam că nu va putea merge la fel de bine la nesfârșit, așa că am început să economisim cât de mult puteam în fiecare lună pentru a ne cumpăra o mașină mai nouă. Dintotdeauna am încercat să evităm să cumpărăm pe credit, economisind din timp și cumpărând doar când aveam suficienți bani. Noi suntem ca păsările călătoare, așa că strângem mulți kilometri în plus la mașină atunci când călătorim din nord în sud și înapoi în fiecare an. Mai facem și multe călătorii pe lângă locația noastră din sud. Mașina noastră nu a avut nicio problemă și ne doream să continue tot așa. Încetul cu încetul, economiile noastre se strângeau. Apoi, în ianuarie, a venit factura pentru asigurarea la casa mobilă. În total peste o mie de dolari. Trebuia să luăm din economii pentru a putea plăti. Nu eram deloc mulțumită de faptul că trebuia să luăm din economiile noastre. Totuși, asigurarea trebuia plătită. Am hotărât să vorbesc cu Domnul despre această problemă mică, dar nu aveam o credință foarte mare că se va schimba ceva. Când ești pensionar și trăiești dintr-un venit fix, nu sunt șanse foarte mari să apară ceva bani în plus.

Cu doar câteva zile înainte de a trebui să scriu cecul pentru asigurare – încă mă rugam, dar foarte neîncrezătoare – am primit un cec neașteptat în căsuța poștală. Suma de pe cec era cu doar câțiva dolari în minus față de suma care trebuia plătită pentru asigurare.

Din nou, Dumnezeu ne-a purtat de grijă, chiar și atunci când eu nu vedeam cum ar putea să facă El acest lucru. Diferența dintre cecul neașteptat și factura la asigurare am pus-o din contul nostru bancar fără probleme – și am plătit factura la asigurare. Astfel, contul nostru de economii a rămas intact.

Îmi era rușine de mine însumi. De ce am fost necredincioasă?

Când suntem credincioși în zecimile și darurile noastre, Dumnezeu a făgăduit că Se va îngriji de nevoile noastre. Nu aș putea spune că nu aveam bani să plătim asigurarea deloc, dar acel cont de economii era destinat pentru altceva.

Dumnezeu a știut că era un lucru important pentru noi.

Ah, Tată, iartă-mă pentru îndoielile mele și ajută-mă să îmi amintesc întotdeauna că Tu ești la cârmă și că Te vei îngriji de nevoile noastre.

Anna May Radke Waters


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon