Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
09 Jan 2019

Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! Ieremia 17:7

 

Inima tinerei era plină de entuziasm! Ochii ei căprui, strălucitori, cu greu puteau să facă față la toată frumusețea și bogăția din palatul regal. Crescuse cu o durere inimaginabilă, își pierduse ambii părinți încă de foarte tânără. Toată siguranța pe care o știa îi fusese luată, până în momentul când mâna întinsă a verișorului ei a pătruns dincolo de durerea ei și i-a oferit un loc în casa lui.

Verișorul Mardoheu a îngrijit-o pe Estera cu respect și dragoste. I-a oferit ce a avut mai bun. Mâncarea hrănitoare a făcut-o să radieze. El a învățat-o să Îl iubească și să Îl respecte pe Dumnezeu în viața ei. Acest lucru îi oferea pacea interioară care putea fi văzută în ochii ei blânzi și vigilenți, în zâmbetul ei autentic.

Acum, câțiva ani mai târziu, Estera crescuse și devenise o tânără frumoasă, echilibrată și plăcută. În această etapă a vieții, frumusețea ei a atras atenția iscoadelor regelui. Ea a fost dusă în clădirile palatului regal, unde a luat parte la concursul pentru alegerea următoarei împărătese.

Înfățișarea Esterei și dispoziția ei plăcută nu au trecut neobservate. Cel care îngrijea de femei a fost atât de atras de Estera, încât nu și-a mai putut ascunde subiectivitatea. El a trimis-o în cea mai bună parte a casei pentru anul de pregătire. Îți poți imagina să fii răsfățată un an întreg cu masaje cu ulei și băi cu lapte, sau cu tratamentele pentru piele și mușchi pe care le foloseau cei de la curtea persană atunci?

Au funcționat! Estera a fost încoronată ca noua împărăteasă a Persiei.

Timpul a trecut și viața de cinste la adresa lui Dumnezeu pe care o avea verișorul ei Mardoheu l-a enervat pe conducătorul Haman. Ca urmare, Haman a plănuit ca toți iudeii să fie uciși. Mardoheu a pus povara salvării poporului pe umerii Esterei. Ce a făcut tânăra împărăteasă? S-a rugat! A postit! Le-a pus și pe prietenele ei să postească și să se roage cu ea. A depins total de Dumnezeu pentru înțelepciunea de a alcătui un plan. Și El a răspuns.

Oricare ar fi povestea noastră de viață și oricare ar fi provocările cu care ne confruntăm, Cel care rezolvă problemele încă este pe tron, cu soluții la care nici nu ne putem gândi. Povestea Esterei ne ajută să ne dăm seama că Dumnezeu ne dă ocazii – chiar și femeilor cu cele mai mici șanse, în cele mai improbabile locuri – să vedem eliberarea Sa atunci când depindem de El pentru înțelepciune și dăm dovadă de o credință vie în El!

Roxy Hoehn


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon