Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
21 Mar 2019

Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneți-Mă astfel la încercare – zice Domnul oștirilor – și veți vedea
dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare.  
Maleahi 3:10

 

Se poate ca cineva să-L jefuiască pe Dumnezeu? Nu! Nu această femeie. Acela ar fi fost primul meu răspuns. Totuși, recesiunea economică din 2008 a lovit atunci când predam în Coreea de Sud și mi-a adus mari greutăți financiare, mie și tuturor. Valoarea won-ului sud-coreean a scăzut drastic și, până în octombrie-noiembrie, lucrurile se înrăutățiseră și mai mult. Din cauza obligațiilor financiare din Coreea (atât așteptate, cât și neașteptate), nu am mai putut trimite bani acasă cum făceam de obicei, în special din cauza ratei de schimb și a taxelor de transfer.

Chiar m-am gândit să nu plătesc zecimea și darurile timp de o lună pentru a putea rezolva toate obligațiile financiare. De îndată ce mi-a venit acest gând, am auzit o șoaptă spunând: Îl va jefui un om pe Dumnezeu? Chiar atunci am știut că trebuie să rămân credincioasă în ceea ce dau. La întâlnirea de închinare din acea săptămână, învățasem împreună cu studenții mei despre grija lui Dumnezeu, în special față de păsările cerului (Matei 6:26). De asemenea, mi-am amintit că o membră a bisericii noastre, mama Elliot, obișnuia să spună: „Pune-L la încercare pe Dumnezeu.” Așa că, în acel moment, chiar acolo, în sala de clasă, m-am oprit și m-am rugat. I-am spus Domnului că mă încredeam în El să Își susțină făgăduința de a fi credincios față de mine pentru a mă ajuta să fiu credincioasă față de El.

În ziua următoare, când am verificat contul, aveam exact 644,65 de dolari (după taxa de transfer). Din nou am fost descurajată de suma mică din cont. Totuși, mai întâi am dat zecimea și darurile, apoi am adăugat cheltuielile: zecime (135,10 dolari), daruri (67,55 dolari), plăți pentru mașină (230 dolari), taxa școlară (65 dolari) și rata lunară pentru credit (114 dolari). După ce am adunat totul, am clipit și am făcut adunarea din nou. Era exact 611,65 dolari! Nu avem un Dumnezeu minunat?

Când vine vorba de finanțe, niciodată nu Îl pusesem la încercare pe Dumnezeu. Dacă aș fi fost acasă în Statele Unite, probabil că aș fi încercat să găsesc o cale de a face câțiva bani în plus și să rezolv problema singură. Dar, fiind în străinătate, am fost obligată să depind de Dumnezeu ca El să rezolve situația.

Chiar și astăzi, când mai am momente în care mă îngrijorez din cauza banilor, Îl aud pe Dumnezeu șoptind: „Pune-Mă la încercare chiar acum.” Îmi amintesc de credincioșia Lui, care nu este doar o întâmplare unică. El spune: „Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb” (Maleahi 3:6). Dumnezeu Își împlinește făgăduințele din nou și din nou.

Denise C. Braswell


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon