Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
12 Jan 2019

Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. Ioan 15:15

 

Toată viața mea am avut mulți prieteni: prieteni din copilărie, prieteni de la școală, prieteni de la facultate, prieteni de la locul de muncă, cei mai buni prieteni și lista ar putea continua. Pentru majoritatea dintre noi, prietenii vin și pleacă. Circumstanțele vieții ne pot lua prieteni foarte buni.

Persoanele pe care le consider cei mai buni prieteni nu locuiesc aproape de mine. Întotdeauna pot să îi sun, dar uneori nu sunt disponibili sau se confruntă cu probleme personale. Atunci mă simt lipsită de sprijinul emoțional și spiritual de care am nevoie.

Cântarea spune: „Ce prieten bun avem în Isus, care poartă toate păcatele și întristările noastre; ce privilegiu să ducem totul în rugăciune la Dumnezeu!” Acest lucru îl vedem și în versetul de astăzi, care spune că Isus ne numește prieteni – ceea ce înseamnă că El este prietenul nostru. Proverbele 18:24 ne reamintește că este „un prieten care ține la tine mai mult decât un frate”. Acel prieten este Isus.

Sunt momente când Prietenul meu Isus îmi slujește printr-un prieten pământesc – o îmbrățișare, un cuvânt de încurajare și dragoste. Dar există momente când El îmi slujește direct: prin Cuvântul Său, printr-un imn sau un cântec sau prin prezența mângâietoare a Duhului Sfânt. În momente din viață când am pierdut, când nimeni nu a înțeles, Prietenul meu Isus a înțeles și a slujit inimii mele.

Imnul spune astfel în continuare: „Ah, pacea pe care adesea o pierdem, ah, durerea inutilă pe care o purtăm, totul pentru că nu ducem totul în rugăciune la Dumnezeu.” Cât de adesea m-am luptat cu problemele? Am luptat și am pierdut! Cât de adesea am simțit că puteam să mă descurc într-o situație și apoi am eșuat? Totuși, avem un Prieten care întotdeauna este aproape și este dispus să ne ia problemele, să ne dea pacea dulce pentru a face față încercărilor vieții. El ne numește prieteni. Ce privilegiu să Îl numim pe Fiul lui Dumnezeu Prietenul nostru!

Poate că astăzi te confrunți cu o încercare și te simți singur. Ia-ți o clipă să vorbești cu Isus, Prietenul care este mai aproape decât orice alt prieten pe care îl ai. Singurul Prieten care nu eșuează niciodată, care nu te părăsește niciodată, ci întotdeauna este gata să te ajute.

Heather-Dawn Small


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon