Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
01 Feb 2019

Dar moașele s-au temut de Dumnezeu și n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Exodul 1:17

 

Există momente și situații în care trecem prin dileme morale și conflicte de conștiință. Acesta este și cazul moașelor egiptene care trebuiau să aplice decretul faraonului de exterminare sistematică a lui Israel. Ceva în adâncul sufletului lor le spunea că această poruncă este imorală.

Locuind și lucrând printre robii evrei, Șifra și Pua au început să înțeleagă câte ceva din religia lor. Ele au început să compare religia lor cu ceea ce au văzut la evrei și au tras concluzia că Dumnezeul lui Israel este mai mare și mai vrednic de a fi ascultat. Au început să creadă în Dumnezeu și în făgăduințele Sale pentru poporul Său. Într-un fel aparte, ele au început să se simtă atașate de acest popor, să-l iubească și să-l ajute.

În această situație de criză, au ales să asculte mai mult de Dumnezeu decât de oameni. Porunca faraonului a fost trecută cu vederea, și ele, cele două moașe, îi lăsau pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Totodată și-au asumat responsabilitatea atitudinii lor și au alcătuit și un set de argumente pentru a se justifica în situația în care vor fi trase la răspundere.

Intuiția lor a funcționat perfect. Au fost chemate să dea socoteală de ilegalitatea pe care o comiteau, dar Dumnezeu a influențat mintea faraonului să nu le facă niciun rău. Ba mai mult decât atât, Dumnezeu Și-a arătat aprecierea pentru faptele lor de credință și ascultare și oricine a putut constata binecuvântarea și prosperitatea lor personală.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Când cezarul și Dumnezeu cer lucruri opuse, iar tu nu poți să asculți decât de unul dintre cei doi domni, urmează calea conștiinței luminată de Dumnezeu, și vei fi binecuvântat!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon