Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
10 Feb 2019

Copiii lui Israel se uitau la fața lui Moise și vedeau că pielea feței lui strălucea; și Moise își punea iarăși marama pe față până ce intra ca să vorbească cu Domnul. Exodul 34:35

 

În timp ce Moise se afla în prezența lui Dumnezeu, fața lui a început să reflecte slava care-l înconjura. Probabil că el nu-și dădea seama de această realitate, dar atunci când s-a întors în mijlocul poporului, a sesizat că ceva nu mai era ca înainte. Oamenii se retrăgeau din fața lui și evitau să se expună deschis strălucirii de pe fața sa. Ei nu se simțeau confortabil atunci când lumina de la Dumnezeu le atingea viața. Sentimentul nevredniciei și al păcătoșeniei era un impediment cât se poate de serios în a sta față în față cu Moise.

Pentru a atenua șocul produs asupra oamenilor din popor, Moise își acoperea fața cu o maramă. Acest gest arată câtă grijă atentă și sensibilă era în stare să dea pe față acest mare conducător spiritual. Cine nu ar fi folosit din plin o asemenea posibilitate, pentru a impresiona poporul și a accentua diferența de nivel dintre el și cei conduși de el? Orice mare conducător dorește să se învăluie într-o aură de mister și strălucire, care să-i confere mitul de superioritate, în schimb Moise a găsit o formulă de a reduce la minimum această tendință.

Acoperindu-și fața, el îi încuraja pe oameni să se apropie de el și să se simtă cât mai confortabil în prezența sa. Misiunea lui era să medieze permanent între Dumnezeu și ei și nu ar fi folosit la nimic să-i îndepărteze. Schimbarea sa la față nu trebuia să fie un obstacol pentru cei care ar fi dorit să se apropie de Dumnezeu, ci dimpotrivă.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Cum faci să nu-i stânjenești pe oameni cu excelența ta? Acoperă-ți în mod conștient o parte din strălucire și apropie-te de ei!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon