Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
09 Feb 2019

Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci șterge-mă din cartea Ta pe care ai scris-o!  Exodul 32:32

 

Acesta a fost unul dintre momentele de maximă strălucire a caracterului lui Moise. Acest dialog cu Dumnezeu avea loc în contextul apostaziei de la muntele Sinai, când Israel a dat dovadă de o deplorabilă manifestare de idolatrie. Dumnezeu i-a propus lui Moise ca împreună cu familia lui să rămână singurii aleși ai Săi. Celelalte seminții ale poporului Israel urmau să fie lepădate. Nu e foarte sigur dacă Dumnezeu chiar ar fi adus la îndeplinire un asemenea proiect, dar așa s-a purtat discuția.

Apreciind situația ca fiind din cale afară de dramatică, Moise a devenit un apărător foarte activ al cauzei întregului popor. El încerca să-L convingă pe Dumnezeu să revină asupra hotărârii de a lepăda pe celelalte seminții. Pentru aceasta, a folosit o sumedenie de argumente care țin de imaginea publică a numelui lui Dumnezeu și a poporului Său.

În cele din urmă, Moise apelează la singurul argument pe care-l mai are. El se oferă pe sine, acceptând să fie el însuși pierdut pentru a recupera întregul popor. Acest argument pune în lumină latura cea mai frumoasă a caracterului și a slujirii publice a lui Moise. El este capabil să renunțe la sine și la privilegiile propuse de Dumnezeu, în schimbul păstrării calității de popor ales a întregului Israel.

Acest test de maturitate și credință este una dintre cele mai frumoase lecții despre devotamentul cu care Moise a înțeles să slujească. Atașamentul față de oamenii pentru care a trăit și a lucrat este remarcabil.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Ce valoare le acorzi semenilor tăi și ce ești dispus să faci pentru ei? Atașamentul tău față de ei va fi răsplătit din belșug.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon