Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
03 Feb 2019

A ieșit și în ziua următoare; și iată că doi evrei se certau. A zis celui ce n-avea dreptate: „Pentru ce lovești pe semenul tău?” Și omul acela a răspuns: „Cine te-a pus pe tine mai mare și judecător peste noi? Nu cumva ai de gând să mă omori și pe mine cum ai omorât pe egipteanul acela?” Moise s-a temut și a zis: „Nu mai încape îndoială că faptul este cunoscut.”  Exodul 2:13,14

 

Moise a avut parte de o surpriză neplăcută. El își făcuse mari visuri în legătură cu reacția poporului său. El credea că evreii vor înțelege repede că el era gata să-i apere și să-i elibereze din robie. Dar n-a fost așa. În loc să-i recunoască meritele și eroismul intențiilor, evreul căruia încerca să-i arate că nu avea dreptate i-a dat o replică neașteptat de dură.

Fără să răspundă întrebării binevoitoare, omul cel nedrept a făcut referire la faptele lui Moise din ziua precedentă. Moise și-a dat seama că lucrurile iau o întorsătură extrem de periculoasă. Dintr-o clipă în alta, oamenii faraonului aveau să-l caute pentru a da socoteală de fapta sa pripită. În consecință, nu a mai stat pe gânduri și a dispărut în mare grabă. Urmau să treacă patruzeci de ani până când cursul lucrurilor avea să fie reluat, dar în condiții cu totul schimbate.

Cu timpul, Moise și-a dat seama că intervenția sa a fost prematură. El a înțeles că o asemenea acțiune ca aceea a ieșirii din Egipt nu poate fi un eveniment local și nici nu se produce de la sine. Dumnezeu avea să lucreze cu putere și în faze succesive, până când această mișcare masivă să poată avea loc. Când sosește timpul unui lucru, Dumnezeu Se ocupă cu grijă de toate detaliile pregătirii. Astfel este garantat succesul acțiunilor Sale.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Cum poți ști dacă a sosit timpul prielnic pentru un lucru? Recunoaște că există și realități dincolo de simțămintele personale de urgență. Roagă-te și lasă-L pe Dumnezeu să conducă lucrurile!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon