Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
07 Feb 2019

Domnul S-a coborât pe muntele Sinai, și anume pe vârful muntelui. Domnul a chemat pe Moise pe vârful muntelui. Și Moise s-a suit sus. Exodul 19:20

 

Dacă dorim să aflăm secretul puterii și succesului lui Moise într-un asemenea proiect de maximă complexitate, trebuie sa urmărim câteva lucruri semnificative din viața sa. Primul este întâlnirea regulată cu Dumnezeu.

Muntele Horeb fusese locul primei lui întâlniri de gradul zero. Acolo Dumnezeu l-a chemat pentru a-l trimite în misiunea vieții sale. începând de atunci, acest fel de întâlniri au continuat. Muntele a rămas locul preferat, unde Dumnezeu cobora, îl chema și îl aștepta pe Moise să urce.

Nu avem prea multe detalii despre ce anume se întâmpla în fiecare ocazie când Moise era chemat pe munte, dar putem ști că Dumnezeu vorbea cu Moise și îi încredința descoperirea planurilor Sale, pentru el și pentru poporul Israel.

Omniprezența lui Dumnezeu face ca, practic, fiecare loc unde ne aflăm să poată fi potrivit pentru o întâlnire cu El. Este totuși importantă și ambianța unei asemenea întâlniri. Muntele oferă o perspectivă de unde pot fi văzute mai bine împrejurimile și împrejurările. Acest lucru este important atunci când vrem să înțelegem planurile lui Dumnezeu pentru noi și să ne înțelegem mai bine misiunea.

Muntele este deasupra celorlalte locuri, sugerând că însuși Dumnezeu este mai presus de toate. Sfaturile, avertizările, poruncile și făgăduințele Sale sunt superioare și chiar supreme. Motivele Sale și cauza Sa sunt cu mult deasupra celor omenești.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Apropierea de cer este evidentă pe munte, iar puritatea aerului și răcoarea izvoarelor ne trimit cu gândul la Dumnezeu. Fii prezent la întâlnirea cu El!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon