Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
12 Feb 2019

Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe fața pământului. Numeri 12:3

 

Atunci când cineva se remarcă prin curaj și cutezanță, ne-am aștepta cel mai puțin să fie și un om blând. Când o spun alții despre el, este o apreciere demnă de luat în seamă, dar atunci când afirmă el însuși acest lucru despre sine nu pot fi decât două posibilități: ori se supraestimează, ori se cunoaște cu adevărat și este dotat cu o putere de autoevaluare foarte exactă. În cazul lui Moise, ultima variantă este adevărată.

Blândețea lui Moise nu era o componentă a personalității sale înnăscute. La părăsirea Egiptului, alta era descrierea pe care cineva ar fi putut-o face persoanei și caracterului său. Capacitatea de a face față cu calm și răbdare provocărilor oamenilor și vicisitudinilor din deșert este un rezultat al școlii pustiei, pe care a urmat-o timp de patruzeci de ani, păstorind oile socrului său. În această școală, el a trebuit să învețe marea lecție a dependenței de Dumnezeu și a renunțării la sine. Școala pustiei i-a oferit o calificare superioară în arta disciplinei personale. Blândețea lui Moise era comportamentul exterior al unei ordini sufletești de cea mai bună calitate.

Regretabil că într-un moment de oboseală și uzură fizică avansată, această blândețe l-a părăsit pentru un moment, lăsând loc unui gest de iritare care l-a costat enorm. Oricât ar fi fost de îndreptățit gestul său de indignare în fața stâncii, greșeala sa de om blând s-a dovedit a fi de o gravitate extremă. Dumnezeu i-a retras favoarea de a păși în Țara Făgăduinței. Păcatele oamenilor blânzi au aceleași efecte devastatoare ca și ale celorlalți.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Cum poți fi un om bun cu adevărat? Adu-ți aminte că numai Dumnezeu este bun și numai cu El poți fi bun cu adevărat. Consacră-ți timp să stai cu El!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon