Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
08 Feb 2019

Să faceți cortul și toate vasele lui după chipul pe care vi-l voi arăta.  Exodul 25:9

 

Timpul petrecut de Moise cu Dumnezeu pe munte a fost ocazia în care i-au fost transmise indicațiile necesare realizării centrului de închinare. Din moment ce viața lui Israel se desfășura în bivuac, era de așteptat ca și acest centru să fie, de asemenea, un cort. Trebuia să fie un cort deosebit, atât prin calitatea materialelor, cât și prin piesele de inventar pe care avea să le conțină.

Templul lui Israel din pustie urma să fie o lecție permanentă despre Dumnezeu și planul Său de mântuire. Fiecare detaliu avea să fie de maximă importanță, pentru a nu distorsiona mesajul despre mântuire.

Timp de patruzeci de zile, Moise a urmat cursuri de perfecționare privind sistemul folosit de Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor. Dacă este să evaluăm în termenii actuali, nivelul de informare la care a ajuns Moise este cu adevărat remarcabil. Cortul întâlnirii urma să reglementeze întreaga viață religioasă și civilă a lui Israel, așa că totul trebuia făcut cu cea mai mare exactitate.

Dacă Templul din Ierusalim, care a preluat funcțiile Cortului întâlnirii după așezarea poporului în țară, a devenit unul dintre cele mai importante secrete ale succesului și excelenței lui Israel, acest lucru se datorează locului strategic pe care îl ocupa în economia și cultura poporului ales.

Moise a făcut toate obiectele și a rânduit toate serviciile întocmai după prototipul arătat de Dumnezeu pe munte. Aprobarea divină nu a întârziat să se arate, iar Dumnezeu a preluat Cortul întâlnirii ca fiind locașul Său, aflat în proprietatea Sa.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Urmează cu exactitate instrucțiunile, mai ales dacă acestea vin de la Dumnezeu. Pe această cale te asiguri de reușită.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon