Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
04 Feb 2019

Domnul a văzut că el se întoarce să vadă și Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului și a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”  Exodul 3:4

 

Atunci când adresează cuiva chemarea, Dumnezeu o face într-un mod distinct. Uneori alege momente deosebite, alteori le creează special. El dorește să Se asigure că cel chemat este suficient de convins de semnificația momentului. Pentru acest lucru, Dumnezeu realizează condiții speciale. Rugul aprins și care nu se mistuia este un exemplu în această privință.

Comentatorii raționaliști ai acestui pasaj biblic au conceput tot felul de explicații cu privire la natura fenomenului descris aici. Cei mai mulți cred că a fost o iluzie optică sau un alt fenomen natural. Ei nu pot accepta manifestarea supranaturalului sub formă de minuni și fapte ale puterii lui Dumnezeu.

Tufișul rezistent la flăcări trebuia să îi atragă atenția lui Moise. Acest lucru a funcționat perfect. Moise s-a întors să vadă și atunci Dumnezeu l-a chemat.

Numai când se întoarce cu fața spre Dumnezeu omul poate înțelege și primi chemarea. Interesul și atenția celui chemat sunt o parte a reușitei acestei experiențe. Indiferența, blazarea și rutina pot avea efecte negative în privința perceperii voinței și chemării lui Dumnezeu. Privind în altă parte sau fiind ocupați și concentrați asupra altui lucru, vom trece cu vederea sau vom înțelege greșit vocea lui Dumnezeu.

Pasul următor este răspunsul omului. Moise a răspuns: „Iată-mă!”, și lucrul acesta este semnificativ. Dumnezeu poate folosi numai ceea ce Îi este pus la dispoziție de bunăvoie. Drumul care urmează va fi lung și anevoios, dar începutul corect este factorul determinant al succesului.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Poți sesiza în viața ta lucruri supranaturale prin care Dumnezeu încearcă să-ți câștige atenția și inima. Privește și ascultă cu atenție chemarea!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon