Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Feb 2019

Maria și Aaron au vorbit împotriva lui Moise din pricina femeii etiopiene pe care o luase el de nevastă; căci luase o femeie etiopiană. Numeri 12:1

 

Este posibil ca Sefora să nu fi fost exact ceea ce și-ar fi dorit cumnatul și cumnata ei. Poate că obiceiurile sale în gospodărie și în ocaziile de familie să le fi creat unele nemulțumiri lui Aaron și Mariei. Nu ar fi de mirare dacă unii vecini mai aruncau vreo vorbă de ocară la adresa familiei lor, făcând aluzie la femeia venetică pripășită printre ei. Punând toate aceste motive unele lângă altele, Maria și Aaron au început să-l vorbească de rău pe Moise, fratele lor. Cum urechile oamenilor sunt permanent deschise pentru astfel de vorbe, îndeletnicirea celor doi s-a transformat curând într-un obicei rău.

Există circumstanțe în care o vorbă rea face repede înconjurul și se transformă într-o avalanșă de resentimente și răutate, iar dacă cel vorbit de rău este cumva mai mare peste ceilalți, pasiunea este amplificată și mai mult. Poziția conducătoare poate fi în sine un permanent motiv de nemulțumire, gelozie și ceartă. Evreii porniți pe drumul pribegiei prin pustie nu erau scutiți de asemenea necazuri, iar slujba publică a lui Moise era un prilej nimerit pentru bârfă.

Maria s-a umplut de lepră peste noapte și oricine putea să-și dea seama că acesta era un semn al dezaprobării lui Dumnezeu față de fapta sa. Singura soluție pentru a ieși din încurcătură au fost mărturisirea păcatului și părăsirea lui. Numai pocăința adevărată îi putea reda Mariei locul de cinste, care era pe punctul de a fi pierdut. Se pare că revenirea a fost semnificativă, din moment ce Maria s-a vindecat de lepra de ocară.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Cum reacționezi față de tendința celor din jur de a te atrage în cercul vicios al bârfelor de ocaziei? Fii conștient de josnicia și de efectele rele ale acestui obicei și poartă-te cu demnitate!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon