Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
29 Jan 2019

Mai-marele temniței nu se mai îngrijea de nimic din ce avea Iosif în mână, pentru că Domnul era cu el. Și Domnul îi dădea izbândă în tot ce făcea. Geneza 39:23

 

Oamenii de succes nu sunt dependenți prea mult de locul în care se află. Ei pot reuși chiar și în cele mai vitrege condiții. În timp ce unii nu se pot menține pe linia de plutire nici chiar în condiții de mare calmă, oamenii cu adevărat de succes răzbesc chiar și prin cea mai aprigă furtună.

Iosif era parcă făcut să reușească. Aruncat pe nedrept în temniță și uitat acolo chiar și de cei cărora le făcuse bine, el începuse să se distingă printre întemnițați ca un om competent și de nădejde. Nu a lipsit mult până când directorul închisorii să-i confere postul de adjunct. E posibil ca, în această poziție, viața sa după gratii să nu fi fost prea dură, deși nu semăna cu libertatea și prosperitatea de afară.

Fără îndoială că Iosif avea calități manageriale remarcabile, care-l făceau să se afirme oriunde s-ar fi aflat. Raportul sacru, însă, nu a făcut referire la acestea înaintea calităților sale sufletești și a vieții sale religioase. Biblia menționează simplu că Dumnezeu era cu el și îi dădea izbândă în toate.

Prezența lui Dumnezeu în viața lui Iosif nu era un lucru întâmplător, sporadic și dependent doar de alegerea divină. Domnul era cu Iosif pentru că și Iosif era cu Domnul. El acorda timp, interes și mijloace dezvoltării vieții sale spirituale. Succesul lui Iosif chiar și în condiții de detenție era asigurat tocmai datorită preocupărilor serioase pentru sufletul său și pentru Dumnezeu. Prosperitatea sa era rezultatul și oglinda realităților lui sufletești.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Cum poți prospera chiar și în condiții total nefavorabile? Dacă Dumnezeu este cu tine, nu există condiții nefavorabile. Poți prospera oriunde, dacă alegi să fii alături de Dumnezeu.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon