Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
31 Jan 2019

Iosif le-a zis: „Fiți fără teamă; căci sunt eu oare în locul lui Dumnezeu? Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, și anume să scape viața unui popor în mare număr.” Geneza 50:19

 

Iosif avea un mod de a vedea lucrurile care l-a ajutat foarte mult să depășească momentele grele ale vieții sale. Atunci când lucrurile au mers bine, Iosif nu și-a schimbat filosofia de viață. El a continuat să privească partea plină a paharului.

Frații săi se temeau că, după moartea tatălui lor, Iosif va recurge la represalii pentru relele tratamente pe care aceștia i le aplicaseră cândva. Este foarte posibil că ei așa ar fi procedat. Dar Iosif continua să fie diferit. Încă din copilărie, el putea să vadă mâna Domnului călăuzind lucrurile. Acolo unde alții ar fi văzut doar nenorociri fără număr, Iosif vedea clar mâna Providenței lucrând.

Nu știm sigur dacă Iosif văzuse sfârșitul luminos al familiei sale, așezată la loc de tihnă în delta Nilului, în timp ce caravana ismailiților îl căra spre Egipt. Poate că a fost adesea descurajat în timp ce anii se scurgeau, și el continua să se afle în temniță pe nedrept. Dar atunci când viața lui se apropia de final, Iosif privea în urmă cu satisfacție și putea distinge mișcarea mâinii călăuzitoare a lui Dumnezeu în viața sa.

Pentru Iosif, deprinderea de a identifica planul lui Dumnezeu pentru sine nu era o sclipire de moment, ci o obișnuință practicată o viață. Acesta era un obicei format prin alegere și realegere. Satisfacțiile pe care i le oferea acest mod de a privi lucrurile depășeau cu mult puterea de înțelegere a fraților săi. Prin această distincție, Iosif se dovedea un om superior.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Modul tău de a vedea lucrurile are nevoie de o revizuire din timp în timp. Încearcă să privești viața dintr-o perspectivă nouă și constructivă!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon