Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
28 Jan 2019

Cum aș putea să fac eu un rău atât de mare și să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu? Geneza 39:9

 

Ajuns în Egipt, Iosif a parcurs un pasaj extrem de dur al vieții sale. Dar asprimea drumului nu a făcut altceva decât să-i consolideze viața spirituală. El începuse de timpuriu să primească descoperiri de la Dumnezeu despre demersul vieții sale și s-a deprins să privească dincolo de cercul imediat al împrejurărilor și poate chiar peste linia orizontului. Pentru Iosif, Dumnezeu era o realitate permanent prezentă, la care se raporta printr-o viață devoțională regulată și semnificativă. Astfel, putea detecta rapid primejdiile sufletului și putea să reacționeze prompt.

Criza majoră a vieții lui Iosif s-a ivit atunci când toate lucrurile păreau că merg bine și din plin. Încercările și ispitele nu ocolesc pe nimeni și niciun loc nu este sigur în această privință. Vrăjmașul sufletelor este activ peste tot și își adaptează ispitele la orice situație.

Soția lui Potifar era plictisită și nemulțumită de opulența și viața fără griji pe care i-o oferea condiția sa socială. Cum probabil că soțul ei lipsea destul de des de acasă, iar cel mai puternic bărbat din preajmă era Iosif, imaginația ei a început să dezvolte un scenariu de divertisment care părea să o scoată din rutina zilnică. Nu știm exact cât de mult se practica un asemenea obicei pe la casele mari din Egipt, dar pentru Iosif acest lucru era categoric inacceptabil. Nu complicațiile grave, care ar fi rezultat dintr-o asemenea aventură galantă, l-au determinat să nu accepte propunerea licențioasă a stăpânei sale posesive, ci credința sa în Dumnezeu. Între instinct și conștiință, Iosif a ascultat neabătut de glasul lui Dumnezeu din sufletul său.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Poți distinge diferența dintre principii și impulsurile personale. Fii vigilent și ferm când este vorba de a evita un compromis!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon