Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
27 Jan 2019

Frații lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toți și au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nicio vorbă prietenească. Geneza 37:4

 

Atmosfera din familie este un mediu foarte dinamic. Sunt motive aparent minore care pot determina un curs negativ foarte serios. Atunci când copiii încep să vadă că unul dintre ei este favoritul unuia dintre părinți, nu trece mult până când furtuna se dezlănțuie. Familia lui Iacov a fost devastată de-a binelea de acest rău al părtinirii.

Iosif era fiul Rahelei, față de care Iacov avea o simpatie evidentă. Această înclinație s-a accentuat și mai mult odată cu dispariția Rahelei. Iosif a primit toată grija și tandrețea alocate cândva mamei sale. Acest lucru nu a putut rămâne nici neobservat și nici fără efect asupra celorlalți copii din casă. Poligamia lui Iacov își avea și ea contribuția la crearea acestei stări de lucruri, dar mărul discordiei nu era neapărat acesta.

Tratamentul preferențial a ieșit și mai mult în evidență și a atins punctul critic atunci când Iosif a primit o haină deosebită, prin care favoarea specială a tatălui era cât se poate de clară. Nu este de mirare că frații lui au început să-l urască și nu puteau să-i spună nicio vorbă bună. Cu timpul, această tensiune a luat proporții uriașe, până când frații au luat hotărârea să-l elimine definitiv. Bineînțeles că vânzarea sa ca rob în Egipt nu a închis acest capitol, iar Iacov avea să plătească scump preferințele sale părintești. Ce bine însă că Dumnezeu stăpânește amplu peste defectele și greșelile oamenilor!

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Ce preferințe personale ar putea crea dificultăți celor din jurul tău? Fii conștient că tendința de părtinire ne paște pe toți. Ia în calcul urmările incalculabile ale acestui lucru și ia măsuri de precauție când e vorba să-ți arăți preferințele!

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon