Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
30 Jan 2019

Și Faraon a zis slujitorilor săi: „Am putea noi oare să găsim un om ca acesta, care să aibă în el Duhul lui Dumnezeu?” Geneza 41:38

 

Faraonul s-a convins că sursa de reușită a vieții lui Iosif se afla în calitățile sale spirituale. Nu știm exact ce știa faraonul despre Duhul lui Dumnezeu, dar el constata cu ușurință superioritatea realizărilor lui Iosif, pe care I le atribuia Dumnezeului său. Este posibil ca expresia folosită de faraon să fi fost preluată chiar de la Iosif, care încercase să-i explice de unde vine puterea sa excepțională.

Faraonul putea constata cu ușurință că Duhul lui Dumnezeu îi furniza lui Iosif cunoștințe, informații și date la care un om obișnuit nu avea acces. Era lesne de înțeles că un asemenea om putea lua cele mai eficiente decizii pentru interesul național imediat și pe termen lung. Astfel că Iosif nu avea niciun contracandidat la funcția de prim-ministru al Egiptului.

Anii care au urmat s-au dovedit extrem de favorabili țării Egiptului, în ciuda perioadei de secetă prelungită. Această calamitate naturală, cauzată de neputința Nilului de a mai asigura recoltele regulate de cereale, s-a transformat într-o strategie de dezvoltare fără precedent pentru statul egiptean și mai ales pentru casa faraonului. Pe drept cuvânt, egiptenii puteau să-i ridice statuie acestui izbăvitor de neam.

Secretul excelenței lui Iosif este legat de prezența divină în viața sa. El cultivase cu grijă această realitate în toate circumstanțele prin care fusese silit să treacă și a putut constata că Dumnezeu nu l-a lăsat nici la bine, nici la rău. Este plăcut să constatăm că și faraonul a făcut această descoperire, pe care a transformat-o într-un criteriu sigur de selecție.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Ce loc ocupă principiile divine în ierarhia valorilor tale personale? Lumea are și astăzi nevoie de oameni ca Iosif. Poți fi unul dintre ei!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon