Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
02 Feb 2019

Fata lui Faraon i-a zis: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-l, și îți voi plăti.” Femeia a luat copilul și l-a alăptat.  Exodul 2:9

 

Nimeni nu ar putea descrie vreodată, în cuvinte pe măsură, îngrijorarea părinților lui Moise atunci când și-au dat seama că egiptenii vor sesiza existența copilului și vor aplica decretul faraonului. Vremuri de felul acesta sunt ocazii de credință și acțiune.

Iochebet, mama lui Moise, nu putea să-i mai asigure o protecție față de violența aducătoare de moarte a asupritorilor, dar putea să-l ascundă din fața lor. Dificultatea consta în faptul că erau relativ puține locuri sigure. Atunci ea s-a gândit la o soluție neconvențională. Spre surprinderea ei, Providența a preluat conducerea, iar până seara, nu numai că Moise se afla în siguranță, ci ea însăși avea să fie permanent prin preajma lui și încă pe un salariu imperial.

Nimeni nu ar putea descrie vreodată, în cuvinte pe măsură, bucuria și recunoștința acestei mame, căreia Dumnezeu i-a răsplătit credința și ascultarea, mult peste așteptări. Trăirile ei sufletești s-au transmis, odată cu laptele matern, acestui copil al credinței care avea să devină un bărbat al destinului.

De regulă, rădăcinile marilor bărbați se ascund în primii lor ani de viață, iar Moise nu face excepție. În cântecele de leagăn ale lui Iochebet, în primele jocuri și cuvinte, în fiecare gest de mamă, se adunau toată credința și devotamentul ei față de Dumnezeu, care era stăpân peste toate lucrurile. Acesta a fost mediul în care Moise a făcut primii pași în viață, iar experiența sa de mai târziu avea să fie marcată profund.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Educația copiilor este un mod de a-ți investi credința pe termen lung. Fiecare efort conștiincios va fi răsplătit cândva și merită să fie făcut cu toată inima.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon