Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
04 Jan 2019

Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat și plăcut de privit și că pomul era de dorit să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui și a mâncat; a dat și bărbatului ei care era lângă ea, și bărbatul a mâncat și el. Geneza 3:6

 

Eva a dorit să verifice mai întâi dacă pomul reprezintă vreo amenințare fizică și a constatat că orice îngrijorare era de prisos. Fructele pomului cunoștinței binelui și răului erau bune la gust. După aromă și aspect, ceva misterios părea că se va întâmpla. O experiență nouă și încă netrăită avea să urmeze. Vai, cât de mare a fost surpriza neplăcută!

După ce s-a asigurat că fructul oprit nu produce efecte mortale imediate, Eva i-a împărtășit soțului această descoperire. În loc să-și aducă aminte de opreliștea lui Dumnezeu asupra a ceea ce făcea, Adam a preferat să alunece pe toboganul răului. Există o voluptate pe care păcatul o produce și care face din cădere un lucru cel puțin interesant, dacă nu fascinant.

În clipa următoare, Satana, care meșterise cu maximă atenție acest scenariu, avea să devină stăpânul întregii istorii de tristețe și ruină, care începea să se prefigureze.

Descoperirea fatală a început cu o curiozitate aparent nevinovată. În realitate, aceasta era o încălcare directă și expresă a interdicției divine.

Alegerea drumului rău poate fi sprijinită pe o mulțime de argumente și detalii care să demonstreze că varianta nu este chiar așa de rea. Argumentul suprem al ascultării și neascultării este trecut sub tăcere, deoarece acesta ar bloca drumul curiozității care dorește să meargă până la capăt, cu orice preț.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Identifică și evaluează curiozități care te atrag spre descoperiri fatale. Administrează-ți în mod constructiv căutările personale.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon