Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
08 Jan 2019

După nașterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani și a născut fii și fiice. Geneza 5:22

 

Este semnificativ faptul că modificarea comportamentului religios al lui Enoh a survenit după nașterea fiului său. Noua sa calitate de tată de familie l-a ajutat să-L cunoască și să-L înțeleagă mai bine pe Dumnezeu, Tatăl marii familii omenești și al tuturor lumilor din univers. Această înțelegere profundă a lui Dumnezeu l-a determinat pe Enoh să atingă o calitate superioară a relației sale cu El. Umblarea cu Dumnezeu a survenit în urma unui moment de mai bună cunoaștere și apropiere de El.

Calea lui Enoh umblând cu Dumnezeu pare să nu fi fost o retragere completă din viața cotidiană și nici o abandonare sau neglijare a obligațiilor de familie. În timp ce Enoh umbla cu Dumnezeu, familia sa a continuat să se dezvolte și să crească și este clară și implicită participarea sa. Soția sa, fiii și fiicele sale și probabil mulți alții erau dependenți de serviciile lui. Umblarea sa cu Dumnezeu nu-l împiedica să fie un soț atent și puternic, un tată bun și iubitor și un semen plin de compasiune și gata de ajutor pentru oricine.

Fără îndoială că Enoh acorda o mare atenție lucrurilor spirituale, întreaga sa viață se învârtea în jurul lui Dumnezeu. Părerea lui Dumnezeu și așteptările Sale pentru el erau primele lucruri la care Enoh era dispus să ia seama. Orice altceva sau altcineva trebuia subordonat acestor priorități.

Semnul major aplicat întregii vieți a lui Enoh este echilibrul dintre viața spirituală și cea practică. Acest echilibru l-a făcut să se mențină neabătut aproape de Dumnezeu, care, într-o zi, l-a luat să fie pentru totdeauna cu Sine, fără să guste moartea.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Poți fi mai aproape de Dumnezeu în viața de fiecare zi. Este necesară o reorientare a atenției și a priorităților!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon