Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
07 Jan 2019

Dar spre Cain și spre jertfa lui, n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare și i s-a posomorât fața. Geneza 4:5

 

Privind la fața și în profunzimea sufletului lui Cain, Dumnezeu a văzut ceva cu care nu putea fi de acord. El nu putea aproba ura față de fratele său, revolta ascunsă față de voința Tatălui său ceresc și neastâmpărul răutăcios și egoist din gesturile și cuvintele sale.

Este adevărat că și Cain a adus o jertfă, prin care părea să împlinească așteptările lui Dumnezeu, sau cel puțin așa pretindea el. Dar jertfa omului rău nu poate fi primită de Dumnezeu; și nu din cauza formei, ci din pricina conținutului și mai ales a spiritului în care este adusă. Sufletul lui Cain era plin de mânie, fața sa era întunecată de resentimente, iar cuvintele sale revărsau venin și fiere. În aceste condiții, închinarea sa nu era plăcută și nu era acceptată înaintea Domnului.

Cum a ajuns Cain atât de departe pe calea înstrăinării de Dumnezeu? Ce factori obiectivi și subiectivi au concurat la acest nefericit experiment? Care erau micile vicii zilnice pe care Cain le-a practicat cu consecvență și înverșunare până când a ajuns mai departe de cum și-a imaginat că se poate ajunge? Ce loc mai ocupa Dumnezeu și cele spirituale în atenția și planurile sale?

Păcatul păcatelor lui Cain pare să fi fost îngăduința de sine. Preocuparea excesivă pentru satisfacerea plăcerilor personale îi absorbea atât de multă energie, atenție și timp, încât, practic, dacă nici pentru acestea nu îi ajungeau resursele, cum să mai încapă și altceva sau altcineva pe listă?

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Există elemente care ar trebui imediat îndepărtate din lista ta zilnică de activități. Cu cât operezi mai repede schimbări, cu atât mai bine!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon