Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Jan 2019

Avram a zis lui Lot: „Te rog, să nu fie ceartă între mine și tine și între păzitorii mei și păzitorii tăi, căci suntem frați.” Geneza 13:8

 

Existența conflictelor este un lucru neplăcut. Ele ne pot face viața amară. Atât cât ne stă în putință, încercăm să le ocolim. Uneori ele pot fi evitate. Alteori, conflictele sunt inevitabile. Atunci trebuie să facem ceva. Soluția pe care o adoptăm poate să fie eficientă sau mai puțin eficientă. Dacă măsura este corectă, atunci conflictul se aplanează și neplăcerile dispar.

Motivele din care se nasc neînțelegerile sunt foarte variate. Unul dintre cele mai comune motive este lipsa de organizare sau de claritate în distribuirea responsabilităților. Când oricine dorește să facă orice, se pot isca neplăceri serioase. Clarificarea rolurilor și o bună comunicare ne scutesc de multe tensiuni inutile.

Conflictele se nasc de regulă între conducători și îi antrenează apoi și pe colaboratorii sau subalternii acestora. Alteori cearta se stârnește între lucrători, iar conducătorii sunt atrași în dispute, aproape fără voia lor.

Din lipsă de claritate în ce privește distribuirea pășunilor, oamenii lui Lot au început să se certe cu ai lui Avram. Avram a luat atunci inițiativa de a avea o discuție de clarificare. În oferta pe care el a făcut-o, ca Lot să fie primul care alege, se distinge o noblețe și o disponibilitate suficiente pentru a soluționa neînțelegerea, fără să existe pierderi.

Uneori conflictele se sting de la sine, alteori este nevoie de multă muncă până când normalitatea să fie restabilită. Metodele sunt importante, dar calitatea personală și caracterul negociatorului reprezintă cea mai importantă garanție pentru stabilitate și progres.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Pregătește-te să aplanezi următorul conflict! Analizează termenii negocierii și alege varianta avantajoasă pentru ambele părți!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon