Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
12 Jan 2019

Cum a auzit Avram că fratele său fusese luat prins de război, a înarmat trei sute optsprezece din cei mai viteji slujitori ai lui, născuți în casa lui, și a urmărit pe împărații aceia până la Dan. Geneza 14:14

 

Istoria vieții lui Avram este o importantă lecție de credință. Dar Avram se distinge la fel de bine și prin capacitatea de a acționa în caz de urgență. Un episod care ilustrează această abilitate este acela în care el a primit vestea că viața lui Lot și bunurile sale sunt amenințate. Acțiunea lui Avram a fost promptă și rezultatele imediate.

Atunci când oamenii și bunurile au fost în afară de orice pericol, Avram nu a ezitat să-și exprime mulțumirea și recunoștința față de Dumnezeu, care l-a ajutat. Cu această ocazie, vedem la Avram spirit de sacrificiu și curaj, dar și corectitudine și altruism.

Faptele sunt, de cele mai multe ori, cei mai buni martori cu privire la ceea ce sunt oamenii. Nu știm exact cât de mulți erau năvălitorii care l-au luat pe Lot și averile sale, împreună cu alte prăzi din câteva cetăți din zonă. Trei sute optsprezece oameni neantrenați special în purtarea și mânuirea armelor pare să fie un număr insuficient pentru a face față momentului. Totuși, forța de șoc mobilizată de Avram s-a bucurat de un strălucit succes.

Se pare că moralul eliberatorilor conduși de Avram era foarte bun. Motivația și cauza luptei lor erau drepte, și acest lucru le-a dat curaj. Un mic număr de oameni care au dreptate și care apreciază acest lucru rezolvă repede și bine o misiune riscantă. Ei nu pot rămâne nepăsători atunci când intervenția lor este necesară. Implicarea lor va fi încununată de succes.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Fii dispus să te implici într-o acțiune în caz de urgență. Poate că nu este confortabilă și nici lipsită de riscuri, dar vei fi mulțumit dacă răspunsul tău se va dovedi salvator!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon