Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
10 Jan 2019

Domnul zisese lui Avram: „Ieși din țara ta, din rudenia ta și din casa tatălui tău și vino în țara pe care ți-o voi arăta. Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare.” Geneza 12:1,2

 

A fi un neam mare, a fi binecuvântat de Dumnezeu și a avea un nume respectat de toți oamenii sunt lucruri de dorit pentru oricine. Prea puțini sunt însă cei care se pot bucura de asemenea favoruri din partea lui Dumnezeu. Dificultatea nu constă în faptul că numărul de locuri pentru cei binecuvântați este limitat sau că Dumnezeu este prea zgârcit cu cei mai mulți dintre noi. Limitele binecuvântării nu sunt atât de mult impuse din afară, cât mai ales sunt autodeterminate din interiorul vieții personale.

Dacă citim numai făgăduința lui Dumnezeu față de Avram și omitem condițiile cerute, nu putem pricepe nimic din secretele realizării de sine și ale celebrității.

În viața lui Avram era necesar mai întâi un EXOD personal și numai după aceea putea avea loc o intrare binecuvântată în Țara Făgăduită. El trebuia să iasă din lucrurile cu care era obișnuit și care îi erau familiare pentru a putea intra în cele noi și superioare. Avram a fost un om confruntat cu șocul schimbării și al noului, și în această situație nu avea cum să reziste decât numai ca om al credinței.

În conținutul binecuvântării lui Dumnezeu pentru Avram se cuprinde vizibil mântuirea întregului neam omenesc. Acest lucru presupune sacrificiu, renunțare și efort serios de a ieși, a umbla și a ajunge acolo unde Dumnezeu așteaptă și poruncește să fim.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Poți fi o binecuvântare pentru cei din jur. Există uneori detalii în comportamentul tău care ar putea spori bucuria celorlalți. Dezvoltă-le conștient!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon