Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
01 Jan 2019

Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.” Geneza 1:28

 

Creșterea personală, înmulțirea și administrarea resurselor formează triunghiul de bază al menirii de a fi om. Chiar de la început, Dumnezeu i-a dat omului această poruncă în mod explicit și a așezat în ființa umană dorința și aspirațiile necesare împlinirii ei.

Copiii încearcă să distingă viitorul și își imaginează ce anume vor fi și ce anume vor face când vor fi mari. Există în sufletul lor dorința naturală și legitimă de a deveni ceea ce Dumnezeu așteaptă de la ei.

Vocația multiplicării și dorința de a avea urmași sunt la fel de arzătoare ca nevoia de creștere personală. Dumnezeu ne-a înzestrat cu instincte și conștiință care, fiind păstrate în echilibru, fac din reproducere unul dintre cele mai tainice și atractive chemări. A fi mamă și tată este o provocare și o împlinire fundamentală. Binecuvântarea divină a fost așezată de la început asupra acestui domeniu al vieții noastre.

Unul dintre motivele pentru care ne simțim bine în natură este și acela că ea a fost creată special pentru a ne împlini atât nevoia de frumos și echilibru sufletesc, cât și pentru a ne furniza resursele necesare supraviețuirii fizice. Natura este izvor de sănătate și bucurie. Marea responsabilitate umană este aceea de a păstra, îngriji și exploata resursele naturale în mod rațional. Ecologia este mai mult decât o știință sau o doctrină politică, ea este o vocație și un sens al propriei noastre existențe.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Acum, la început de an, fă-ți un plan pe termen lung pentru a-ți administra mai bine resursele. Clarifică-ți mai bine responsabilitățile!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon