Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
03 Jan 2019

Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit.” Geneza 2:16,17

 

Grădina Edenului reprezintă momentul de aur al istoriei neamului omenesc. Dincolo de caracterul superlativ al lucrurilor, se află dimensiunile reale ale condiției umane.

Primul element fundamental al experienței omenești este bucuria. Omul a primit libertatea de a-și împlini nevoile legitime cu plăcere și după propria alegere. El putea mânca din oricare pom al grădinii fără niciun fel de restricție. Acest detaliu lasă să se înțeleagă faptul că modelul ideal pentru ființele umane este caracterizat de libertate și responsabilitate.

Dumnezeu nu avea să-l supravegheze pe om pas cu pas, pentru a-i indica în fiecare moment ce trebuia să facă și ce nu trebuia să facă. Adam era responsabil peste grădină și se aștepta ca el să-și planifice singur activitatea. Lucrarea sa trebuia să-i producă bucurie și satisfacție.

Al doilea element al vieții este restricția. Chiar și înainte de pătrunderea păcatului în ambianța fericită a Edenului, libertatea omului a fost marcată de o limitare. Aceasta era simplă în prezentare, dar extrem de severă dacă nu avea să fie luată în seamă. Nesocotirea acestei restricții a devenit cauza esențială a răului, durerii și morții. Pomul oprit nu constituia o amenințare fizică pentru sănătatea omului, ci un etalon al ascultării și al comportamentului moral, în condiții de libertate desăvârșită.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Identifică posibilitățile și restricțiile proprii statutului tău!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon