Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
05 Jan 2019

În sudoarea feței tale să-ți mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci țărână ești și în țărână te vei întoarce. Geneza 3:19

 

Am convenit împreună în zilele precedente că Dumnezeu a stabilit condiții optime de creștere și împlinire pentru ființa umană. Din nefericire, modelul stabilit de Dumnezeu la facerea lumii a fost alterat serios de pătrunderea păcatului în lume. Bucuria nevinovată și plăcerea fecundă au fost umbrite de prezența și efectul nelegiuirii aducătoare de durere și moarte. În lumea pământului nostru, speranța și dezamăgirea, înălțarea sufletească și tristețea se amestecă într-un amalgam obositor.

Înainte de cădere, Adam putea să mănânce după propria alegere și plăcere din toți pomii din grădină; după aceea, trebuia să-și mănânce pâinea ștergându-și fruntea de sudoare și gemând de oboseală.

Înainte de cădere, omul lucra cu putere pământul, stăpânindu-l și modelându-i suprafața ca un stăpân; după aceea, pământul avea să-l urmărească și să-i domine existența, biruindu-l în cele din urmă. În timpul vieții sale efemere, omul are parte de roadele pământului, dar la sfârșitul vieții, pământul îi înghite fără urmă ființa trudită și epuizată de muncă.

Viața deplină, nemărginită și fără durere a fost scurtată drastic, așezată între limite înguste și incomode, alimentată zilnic de durere și amenințată permanent de moarte. Pentru un asemenea scenariu, Dumnezeu a inventat cuvântul tămăduitor al speranței. Peste spini și pălămidă, domnește uneori floarea încărcată de culoare, nectar și parfum.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Caută motive de speranță într-o lume a durerii. Nu te mulțumi doar cu primele descoperiri. Totdeauna vor rămâne o mulțime de bucurii încă nedescoperite. Mărește permanent aria cunoașterii lor!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon