Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
06 Jan 2019

Abel a adus și el o jertfă de mâncare din oile întâi născute ale turmei lui și din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel și spre jertfa lui. Geneza 4:4

 

Dumnezeu a privit cu plăcere spre Abel pentru că putea să identifice în viața lui trăsături personale asemănătoare cu propriul Său caracter. Lumina în care Scriptura îl prezintă pe Abel este aceea a unui om bun, harnic, evlavios și cu inima curată. El era disponibil, sensibil, atent și ascultător. Abel Îl căuta pe Dumnezeu și Îl iubea cu toată inima, din tot sufletul și cu toată puterea, iar pe aproapele său ca pe sine însuși.

Ce a făcut Abel pentru a fi ceea ce a fost? Care au fost prioritățile sale? Care au fost întrebările și dilemele sale? Care au fost limitele sale? Care a fost lista sa de lucruri interzise? Care au fost riscurile sale? Care i-au fost neîmplinirile și provocările? Care a fost concepția sa de viață? Care i-au fost visurile și țintele personale?

Încercarea de a răspunde chiar și numai sumar la această serie de întrebări întrece cu mult spațiul acestei scurte meditații. A vorbi chiar și numai succint despre Abel înseamnă a dezvolta filosofia de viață a omului biblic.

Răspunsul esențial ne este oferit simplu de Biblie: Dumnezeu a privit cu plăcere spre jertfa lui Abel. Acest cuvânt se referă atât la conținutul ofertei sale, cât și la predispoziția sa spre sacrificiu. Într-o parafrază foarte apropiată de textul sacru, putem spune că ceea ce a apreciat Dumnezeu la Abel a fost orientarea sa către sacrificiu de sine și dăruire fără rezerve. Acest spirit l-a făcut să se transforme curând el însuși într-o jertfă. Păcat că această jertfă a fost consumată pe altarul cruzimii și intoleranței frățești.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Cum poți să-ți dezvolți spiritul de sacrificiu? Contemplă marile lecții de generozitate pe care le întâlnești în studiul diferitelor cărți, în observarea naturii și în viața de zi cu zi.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon