Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
15 Sep 2018

Iată că vei fi mut şi nu vei putea vorbi până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că n-ai crezut cuvintele mele care se vor împlini la vremea lor. Luca 1:20

 

Cum se poate întâmpla ca un preot al Domnului, înaintat în vârstă, care se roagă şi este declarat neprihănit, viitorul tată al unui mare profet, în momentul când i se arată îngerul, dovedeşte necredință cerând un semn? Pe de o parte, Zaharia era om ca mine şi ca tine. El trebuia să crească spiritual, la fel ca mine şi ca tine. Din punct de vedere omenesc, era imposibil să aibă un fiu; dar aici este intervenția Atotputerniciei dovedită în trecut prin naşterea lui Isaac, fiul lui Avraam. Pe de altă parte, nu putem spune că Zaharia era necredincios lui Dumnezeu; el dovedeşte necredință doar în această chestiune – naşterea unui fiu la bătrânețe – cerând un semn.

Ce semne ne îndeamnă să-L alegem pe Dumnezeu? Cred că semnele exterioare ne pot influența puțin. Ceea ce ar trebui să ne motiveze la aceasta este dragostea, bunătatea şi mântuirea oferite gratis de Hristos, aşa cum sunt descrise în Biblie (vezi Romani 2:4; 1 Corinteni 2:2; Isaia 53:5; 1 Corinteni 13:4).

Atunci când cere un semn, Zaharia se aşteaptă la un semn favorabil. Dumnezeu însă îi dă un semn neaşteptat, nedorit, şi anume el nu va mai putea vorbi, va fi mut până se va naşte copilul. Se aseamănă oarecum cu profetul Ezechiel care, de asemenea, rămâne mut. El slujeşte drept caz ilustrativ: îşi pierde soția şi rămâne mut până la împlinirea profeției despre cucerirea Ierusalimului – acestea slujind drept semne pentru popor (Ezechiel 24).

V-ați gândit că Dumnezeu vrea să mă folosească pe mine şi pe tine ca să fim semne veritabile în această lume depravată? Prin stilul nostru de viață, putem arăta lumii că suntem oameni de caracter, ascultători de Dumnezeu şi iubitori de oameni… Nu doar simpla acceptare a Sabatului ar trebui să fie semnul între noi şi Dumnezeu (Ezechiel 20:12,20), ci mai degrabă păzirea Sabatului ar trebui să fie un semn al credinței noastre văzut de alții. Alege astăzi să fii un semn al iubirii Lui printre oameni.

„Un creştin amabil şi curtenitor este cel mai puternic argument care poate fi adus în favoarea creştinismului.” (Slujitorii Evangheliei, p. 122, orig.)

Marcel Cătinean, pastor, Conferința Transilvania de Nord


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon