Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
30 Oct 2018

Isus, când a ajuns la locul acela, a privit în sus, l-a văzut şi i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta!” Luca 19:5

 

Viața este plină de întâlniri. Te întâlneşti cu cei din familie, cu colegii, cu cei care împărtăşesc aceleaşi convingeri religioase ca tine. Astăzi cu cine vrei să te întâlneşti?

În pasajul de astăzi, ca urmare a întâlnirii cu Isus, viaţa lui Zacheu s-a schimbat. Ce trebuie să faci ca să Îl întâlneşti pe Isus astăzi? Atitudinea lui Zacheu ne oferă un răspuns vrednic de luat în seamă.

În primul rând, Zacheu dorea să-L întâlnească pe Isus.

„Vameşul bogat nu era un om lumesc, cu totul împietrit, cum părea. Sub aparența lumească şi mândră, se găsea o inimă simțitoare la îndemnurile dumnezeieşti.” (Hristos, Lumina lumii, p. 538)

Când a auzit că unul dintre ucenicii Lui a fost vameş, că Isus stă la masă cu păcătoşii, Zacheu a dorit să-L cunoască personal. Nu cred că era interesat de religia lui Isus, ci de persoana Lui. Dorea să-L vadă. Vrei să ai o întâlnire cu Isus astăzi? Caută locul pe unde trece El. Poți începe deschizând Biblia. „Cercetați Scripturile…, ele mărturisesc despre Mine” (Ioan 5:39).

În al doilea rând, Zacheu nu a renunțat la dorința de a-L vedea în ciuda obstacolelor pe care le întâmpina. „Căuta să vadă care era Isus; dar nu putea din cauza mulţimii, căci era mic de statură” (Luca 19:3).

Deşi avea un complex de inferioritate, nu a renunţat, pentru că a avut dorinţa fierbinte să-L vadă pe Isus. Când au apărut obstacolele, Zacheu nu s-a întors acasă.

În al treilea rând, Zacheu a acționat imediat la cuvintele lui Isus.

Isus spune: „Zachee, dă-te jos degrabă!” Isus te cheamă şi pe tine. Îți spune la fel: Astăzi trebuie să rămân în casa ta! Zacheu s-a dat jos în grabă şi L-a primit cu bucurie. Când Zacheu L-a întâlnit şi L-a primit pe Isus, întregul lui sistem de valori s-a schimbat.

Îl primeşti cu bucurie ca şi Zacheu? Sau… găseşti o scuză?

Doresc ca bucuria mântuirii pe care a trăit-o Zacheu să o trăim şi noi!

Ionel Calotă, pastor, Conferința Muntenia


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon