Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
01 Jun 2018

David a avut o dorință şi a zis: „Cine-mi va da să beau apă din fântâna de la poarta Betleemului?” Atunci cei trei viteji au trecut prin tabăra filistenilor şi au scos apă din fântâna de la poarta Betleemului. Au adus-o şi au dat-o lui David, dar el n-a vrut s-o bea şi a vărsat-o înaintea Domnului. 2 Samuel 23:15-16

 

Să fii „viteaz” în armata lui David nu era o funcţie sau un favor ce se oferea unora ca un privilegiu al puterii. Nu, dimpotrivă, era ceva dobândit în timp, prin luptă, curaj, determinare, perseverenţă și biruinţă. Deși provocările erau mari și multe, fie că veneau din partea filistenilor, a egiptenilor sau din orice altă parte, acești oameni neînfricaţi luptau cu toată hotărârea pentru regele lor, până la biruinţă.

Pasajul din Scriptură din dimineaţa aceasta are o aplicaţie profundă în viaţa spirituală a fiecăruia dintre noi. David este un simbol, iar expresia „Fiul lui David” are un impact puternic spiritual, deoarece avem de-a face cu însuși Fiul lui Dumnezeu – Domnul Isus Hristos. Știm, de asemenea, că Domnul Isus a avut doisprezece ucenici, însă nicăieri în Biblie nu se vorbește despre vitejii Domnului. De ce? Pentru că, atâta timp cât istoria acestui pământ nu s-a încheiat, atâta timp cât lupta continuă, fiecare din noi, prin luptele de fiecare zi, dar mai ales prin biruinţe, se înscrie pe lista vitejilor Mântuitorului.

Domnul pune la dispoziţia fiecăruia dintre noi „toată armura lui Dumnezeu” ca să putem rămâne în picioare – singura dovadă ce ne certifică faptul că suntem viteji în armata lui Hristos – „după ce veţi fi biruit totul” (Efeseni 6:13). Certitudinea acestei biruinţe o vom avea nu bând apă din fântâna de la poarta Betleemului, ci adăpându-ne în fiecare zi din „Izvorul vieţii ”, apă ce are menirea să facă din noi izvoare care vor „ţâșni în viaţa veșnică” (Ioan 4:14).

Ca să fii un viteaz de partea lui Hristos, e nevoie de curaj, determinare și hotărârea de a obţine în fiecare zi BIRUINŢA.

Onisim Butuc, pastor, Conferința Moldova


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon