Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
06 Dec 2018

Dar Pavel a strigat cu glas tare: „Să nu-ți faci niciun rău, căci toți suntem aici.” Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila, i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Faptele 16:28-30

 

Eram în prima mea biserică în care am fost chemat să slujesc. Într-un Sabat, un prieten de adevăr m-a întrebat: „Domnule pastor, dacă îmi argumentați cu Biblia că nu trebuie să consumăm alcool, eu voi rămâne în această biserică şi voi face legământ cu Domnul!” Nu mai rețin ce i-am spus, dar cred că au fost cuvinte inspirate de Cel care pregătise sărbătoarea primirii celui însetat de viață nouă. S-a botezat la scurt timp, apoi a devenit prezbiterul bisericii de lângă casa unde s-a mutat.

Ce argumente l-au impresionat pe temnicer de a trecut atât de repede de la o viață păgână la o viață cerească? În primul rând a fost foarte contrariat de faptul că Pavel şi Sila, doi condamnați pentru nişte orientări religioase stranii, cântau şi Îl slăveau pe Cel pe care Îl propovăduiau ca fiind Salvator şi Mântuitor. În loc să-şi scrie testamentul sau să protesteze, cei doi, cu picioarele în butuci, cântau.

În al doilea rând, cutremurul care s-a pornit deodată, fără veste, i-a dat celui care se credea în libertate o imagine incredibilă: cei doi stăteau în picioare, cu legăturile dezlegate şi neînfricați în fața morții, cu aceeaşi lumină pe față şi în aceeaşi siguranță deplină. A înțeles că cei doi erau conduşi de o putere care venea de la Persoana prezentă în cântecul lor.

În al treilea rând, pe când voia să se sinucidă, intuind scenariul evadării celor din închisoare, Pavel şi Sila strigă la el să nu-şi facă niciun rău, căci nu se gândeau să-l pună în situația de a da socoteală de vreo rebeliune sau de fuga celor închişi.

Grija lor față de viața temnicerului l-a făcut să dorească să fie ca ei.

Chiar aşa, ai un cântec frumos despre Domnul tău în viața ta, astfel încât să-l audă şi alții, în timp ce îşi trăieşti viața? Ai pace atunci când lumea este în instabilitate economică, morală şi religioasă şi când toate valorile sunt clătinate de păcat? Ai pasiune pentru sufletele care se îndreaptă cu toată viteza spre prăpastia pierzaniei, strigând la ei să se oprească din a-şi face rău? Dacă da, atunci vor apărea din întuneric oameni care vor părăsi răul pe care gândesc să ți-l facă şi te vor întreba: „Ce trebuie să fac ca să scap de mine?” Şi vor primi o nouă perspectivă şi vor fi botezați în noua viață. E puțin lucru?

George Uba, pastor, Conferința Muntenia


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon