Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
04 Oct 2018

S-a atins de mâna ei și au lăsat-o frigurile; apoi ea s-a sculat și a început să le slujească. Matei 8:15

 

Astăzi vom poposi în modesta casă a lui Petru, din Capernaum. Este o zi de Sabat. Împreună cu soția sa şi cu toți credincioşii din oraş, merg la sinagogă, unde, ca un cerb însetat, sorb cuvintele Celui ce este Apa vie şi Pâinea vieții. Acasă rămâne doar soacra sa, deoarece este bolnavă de friguri mari, boală ce ar putea fi malarie, conform sugestiei doctorului Luca.

Pentru că în Scriptură nu ne este descoperit numele soacrei lui Petru, îmi place s-o numesc „mama dulce”, aşa cum se obişnuieşte în unele zone ale țării. Faptul că Petru locuieşte împreună cu soția şi soacra sa denotă noblețe, respect şi prețuire de ambele părți. Nu sunt numeroase astfel de familii ideale; ele sunt minuni ale harului ceresc.

După terminarea serviciului divin de la sinagogă, Petru Îi prezintă Marelui Medic cazul soacrei sale. Fără ezitare, El pleacă împreună cu Petru, cu soția lui, cu Iacov şi Ioan (v. 29) spre casa unde Mântuitorul a găsit adeseori mângâiere şi încurajare. Iată, au ajuns!

„Scumpă mamă”, – i se adresează Petru. „Am o veste mare pentru tine!”

Deodată, ochii i se luminează şi un zâmbet de speranță înfloreşte pe fața ei.

„Spune, fiul meu, te ascult.”

„Iată, Marele Medic a venit la noi şi este dispus să trateze cazul tău.”

Cu farmecul înfățişării Lui şi cu bunătatea inconfundabilă, Domnul Hristos Se apleacă spre ea, aşa cum fac doctorii cu suflet şi împreună-simțire față de pacienții lor. O apucă de mână şi o ajută să se ridice. Contactul cu puterea divină, prin credință, i-a revigorat tot trupul şi „mama dulce” începe să le slujească: le pune masa şi apoi le oferă un loc de odihnă.

Seara, după apusul soarelui, casa lor devine cabinet medical pentru toți bolnavii care se adună în fața uşii (v. 32). Parcă o văd pe „mama dulce” cum iese, slujind: îl întâmpină pe fiecare, povestindu-i propria experiență şi inspirându-i curaj.

O admir pe „mama dulce” a lui Petru, care slujeşte cu dragoste şi altruism tuturor. Ea țese cu fir de aur filigranul armoniei în căminul ei şi răspândeşte parfum de Galaad în jurul ei.

Vrei să fii şi tu o „mamă dulce” pentru nora sau ginerele tău, o imagine vie cu care şi îngerii să se delecteze?

Magdalena Toma, Arad


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon