Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
10 Aug 2018

Când am auzit aceste lucruri, am șezut jos, am plâns și m-am jelit multe zile. Am postit și m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor. Neemia 1:4

 

Se povestește despre un misionar din China că era atât de priceput la ceea ce făcea, iar rezultatele erau atât de frumoase, încât una dintre firmele americane din zonă a încercat să îl angajeze oferindu-i un post foarte bun și un salariu atrăgător, însă el a refuzat oferta acesteia. A argumentat că Dumnezeu îl chemase în China pentru a fi un misionar și doar atât.

Pentru că nu dorea însă să renunțe la el, firma i-a făcut încă două oferte, de fiecare dată mărind și chiar dublând prima ofertă. În final însă, răspunsul misionarului a fost: „Nu mă înțelegeți greșit, nu salariul oferit este prea mic, ci lucrarea la care mă chemați este prea mică.”

A cunoaște planul lui Dumnezeu în viața ta nu înseamnă că acesta va fi recunoscut de toți. A te devota total împlinirii acestui plan nu înseamnă că vei avea susținerea tuturor. Neemia știa lucrul acesta și era hotărât să meargă înainte, în ciuda tuturor intimidărilor, a intrigilor și chiar sfaturilor venite din partea unor presupuși trimiși ai cerului. Știa, pentru că, pe lângă imensa lucrare pe care o făcea, petrecea el însuși timp prețios cu Dumnezeu în rugăciune.

„În devoţiunea hotărâtă a lui Neemia faţă de lucrarea lui Dumnezeu, ca și în încrederea lui tot atât de hotărâtă în Dumnezeu, stă motivul eșecului vrăjmașilor lui de a-l atrage sub puterea lor. Sufletul neglijent cade ca o pradă ușoară în ispită, dar în viaţa care are un scop nobil, un plan care absoarbe totul, răul nu găsește sprijin. Credinţa aceluia care înaintează continuu nu slăbește, căci mai presus de orice, dincolo de orice, mai adâncă decât orice, el recunoaște Dragostea infinită, care face ca toate lucrurile să îndeplinească planul Său cel bun. Adevăraţii slujitori ai lui Dumnezeu lucrează cu o hotărâre care nu slăbește, deoarece dependenţa lor continuă este față de tronul harului.” (Profeți și regi, p. 660)

Benjamin Stan, pastor, Uniunea de Conferințe


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon