Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
01 Oct 2018

Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima. Ieremia 29:13

 

În comparație cu alte personaje biblice, el este destul de puțin amintit şi destul de puțin evidențiat în istoria biblică. Cu toate acestea, face parte din nucleul bisericii creştine. Natanael, cunoscut mai degrabă ca Bartolomeu, este omul frământărilor şi al îndoielii. Un căutător foarte preocupat de vremea şi găsirea lui Mesia. Prezent pe malul Iordanului când Ioan Botezătorul Îl declară pe Isus Mielul lui Dumnezeu, Natanael apucă deja pe drumul unei mari dezamăgiri. Se poate oare ca acesta să fie Mesia cel mult aşteptat? Aşa arată cel care trebuie să ridice păcatul lui Israel? Plin de prejudecăți, se retrage apăsat de dezamăgire, dar şi având în suflet marea dorință după Mesia. Ai trecut şi tu prin această experiență. L-ai căutat poate pe Isus de atâta vreme şi ai crezut că umblarea cu El este altceva. Ai crezut că întâlnirea cu El este totul. Ai fost dezamăgit că Isus nu este cum vrei tu, ci El este aşa cum a venit din cer…

Cât de mult au contat cuvintele lui Isus pentru Natanael: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleşug”. După dezamăgirea de la Iordan, el nu renunță la cercetare şi căutare. Filip, prietenul lui cel mai bun şi tovarăşul lui de studiu şi căutare după Mesia, îl găseşte pe Natanael într-o livadă, continuând cercetarea şi preocuparea lui. Când în sfârşit lasă la o parte prejudecățile şi acceptă să se apropie de Isus cu sufletul deschis, este cucerit de faptul că înainte ca el să Îl cunoască pe Mesia, Mesia îl cunoştea deja pe el. „Te-am văzut mai înainte ca să te cheme Filip, când erai sub smochin” (Ioan 1:48). Am văzut frământările tale. Am văzut dezamăgirea ta. Am văzut criza spirituală prin care treci. Am văzut dorința ta şi preocuparea pe care o ai să îl cunoşti pe Mesia. Am văzut şi prejudecățile tale. Te cunosc mai bine decât crezi tu. Eu sunt cu tine tot timpul. Mă bucur când mă cauți şi mă întristez când te îndepărtezi de Mine.

Dragul meu, Isus este acelaşi şi pentru tine astăzi. Stai sub smochin şi continuă să-L cauți! Fii cu gândul la El, fii cu El pentru că şi El este cu tine!

Iosif Pașca, președinte, Conferința Transilvania de Nord


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon