Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter

MEFIBOȘET

 

14-05-2018

L M M J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

Împăratul a zis: „Nu mai este nimeni din casa lui Saul ca să mă port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?” Şi Țiba a răspuns împăratului: „Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare.” 2 Samuel 9:3

 

În Asociaţia „Ridică-te și umblă” este un om în cărucior care, atunci când vrea să meargă singur, merge pe genunchi. El consideră că este un mare har că se poate deplasa și așa. Și-a făcut casa pe genunchi până la centură. S-a căsătorit și are o fetiţă. Și mai are o bucurie, generată de o prietenie cu cineva foarte special, care îi asigură toate nevoile fizice și sufletești.

Mefiboșet depindea mereu de cineva. Și avea și o teamă: făcea parte din casa lui Saul, adversarul lui David, care a murit în lupta cu filistenii. Se aștepta la represalii și la tot ce poate fi mai rău. Însă David a fost prieten cu tatăl lui, Ionatan, și în baza acestei prietenii, el oferă har tuturor celor care au fost în tabăra lui Saul. Nu era o bunătate uzuală. De obicei împăraţii care veneau la putere îi eliminau pe toţi oponenţii lor, chiar și dintre cei care le erau apropiaţi sau rude. David riscă o soluţie netradiţională și primejdioasă pentru viaţa lui: îi apropie pe vrăjmași de el prin dragostea și bunătatea cerească. La oferta împăratului, apare Mefiboșet. Un om cu dizabilităţi și cu un comportament de oportunist. Atunci când David își părăsește tronul din cauza complotului iscat de fiul său Absalom, Mefiboșet nu-l urmează, dovedindu-și duplicitatea. David îl iartă, pe aceeași bază a prieteniei cu Ionatan. Ce conţinut are această bunătate pe care David dorește să o așeze în viaţa celui care este dezavantajat? Onoarea este mare: va mânca zilnic la masă cu împăratul!

„Mai este cineva faţă de care să mă port cu o bunătate dumnezeiască?” se aude vocea Împăratului cerului. Și apărem noi, care am pierdut întrebuinţarea originară a picioarelor, a ochilor, a mâinilor și a limbii, a gândirii. Din cauza păcatului, suntem vrăjmași ai lui Dumnezeu. Dar El așteaptă să-mi recunosc neputinţa și să accept să stau la masa Lui. Pe ce bază ne acordă Dumnezeu bunătatea Lui veșnică? Pe baza prieteniei cu Cel care a murit pe planeta noastră în lupta cu Diavolul, dar nu ca învins, ci ca învingător. Moartea lui Isus a procurat bunătatea unui har nemeritat pentru toţi. E de neînţeles de ce acceptă așa de puţini oameni invitaţia de a sta la masă cu Împăratul, care dă tuturor mâinile Lui, picioarele Lui, ochii Lui. Viaţa lui!

Așa se explică zâmbetul mare și senin al lui Cătălin Pacu atunci când îl întâlnești. E de înţeles: stă zilnic cu Împăratul la masa Lui!

George Uba, pastor, Conferința Muntenia


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon