Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
29 Nov 2018

Una dintre ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu și asculta. Faptele 16:14

 

Vă invit să-l însoțim astăzi pe apostolul Pavel în a doua sa călătorie misionară, în drum spre Troa, unde primeşte în timpul nopții o vedenie prin care i se face un apel urgent: „Treci în Macedonia şi ajută-ne!” (Faptele 16:9). Fără a pregeta nicio clipă, Pavel, însoțit de Sila, Timotei şi doctorul Luca, porneşte cu corabia pe mare şi se opreşte la Filipi.

Negăsind prin cetate nicio sinagogă, care inițial se forma cu un minimum de zece bărbați, în Sabat au ieşit pe porțile cetății şi au poposit pe malul râului Gangites. Aici erau mai multe femei adunate pentru rugăciune, printre care şi Lidia. „Ea era temătoare de Dumnezeu” şi asculta cu atenție cuvintele dătătoare de viață pe care Duhul Sfânt le transmitea prin apostolul Pavel. „Dumnezeu i-a deschis inima” şi, conlucrând cu voința acestei femei, solia a găsit un pământ bun, în care sămânța Evangheliei a început să aducă roade. „Dumnezeu şi instrumentul omenesc au conlucrat şi lucrarea a fost în totul plină de succes” (Scrisoarea 150, 1900). Tu eşti atent la mesajul rostit în predicile pe care le asculți, ca să-l înțelegi, să-l trăieşti în propria ta viață şi să-l vesteşti cu înflăcărare şi altora?

Încântată şi luminată de Cuvântul Scripturii, Lidia devine misionară în propria familie, astfel încât „toți cei din casa ei” se hotărăsc să treacă de partea Adevărului. Tu lucrezi cu dragoste, cu bucurie şi cu dăruire pentru salvarea celor din casa ta?

Dispusă să-L primească pe Domnul Hristos ca Mântuitor personal, Lidia acceptă botezul biblic prin scufundare. Toți cei din casa ei, care s-au botezat împreună cu ea (Faptele 16:15), precum şi alte femei care au participat la vestirea soliei Evangheliei de către apostolul Pavel, au format prima biserică creştină din Filipi şi din Europa.

Cu bucuria dragostei dintâi şi un înalt spirit de ospitalitate, Lidia invită echipa misionară în casa ei, oferindu-le o masă caldă şi un loc liniştit de odihnă. Tu ai acest obicei, ştiind că uneori poți găzdui „îngeri ai lui Dumnezeu”?

Nu uita: sunt în jurul tău multe persoane dornice de Lumină, ca Lidia. Fii, pentru ele, un apostol, un mesager curajos şi propovăduieşte Cuvântul la timp şi ne la timp! Nu pierde nicio ocazie de a pregăti calea Mântuitorului spre inimile lor. Fiecare nouă „Lidia” salvată pentru Împărăția Sa va adăuga stea după stea în coroana Lui, şi El îți va răsplăti!

Magdalena  Toma, Arad


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon